FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Hesaplama alanları bazı kayıtlarda dolmuyor

+1 oy
524 kez görüntülendi
ilişkili tablodan gelen kayıtların toplamı ( Sum ) Bazı kayıtlarda çıkmıyor

Bir betik ile show custom dialog ile formulu girdiğimde topluyor ama alana çıkmıyor.

Yeni bir layout açıp yalnızca o alanı aldığımda yine aynı. Bazı kayıtların dolu bazı kayıtların boş. ilişki yapılarını değiştirdim değerleri değiştirdim sonuç aynı. Daha önce başına gelen varmı ?
22, Mart, 2017 Filemaker Advanced kategorisinde Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından soruldu

5 Cevaplar

0 oy
Iki tablo arasindaki iliskiyi eger bir calculation field uzerinden yaptiysaniz ve bu field stored degilse, bu tur sorunlar yasiyabilirsiniz.
22, Mart, 2017 Hamit Özsönmez (56,370 puan) tarafından cevaplandı
ilişkiler indexlenmiş text. hesaplama alanlarından sum yapıyor
0 oy
Bende de Summary bir alan var. Running Total toplam gösteriyor.

Bazan Table görünümünde boş görünüyor. Kayıtlara tıkladıkça dolmaya başlıyor. Aslında alan dolu ama tıklayınca gösteriyor. Her zaman olmuyor arada oluyor. İlginç bir durum.
23, Mart, 2017 Optisyen (56,470 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Pk_Fk ilişkili bir dosyada böyle bir sorun yaşamıştım, bir sürü araştırma yaptıktan sonra üç farklı yöntem denedim. İlkinde pencereyi yeniledim olmadı, alt tabloyu çoğaltıp kendisiyle ilişki kurup toplamayı onun üzerinden yapınca çalıştı, üçüncüde ise Find Mode'a geçip Browse Mode'a geri dönen bir script tetikleyince çalışmıştı.. (son yöntem saçma gibi duruyor ama saat gibi çalıştı)
24, Mart, 2017 Şemsi Saracoğlu (133,920 puan) tarafından cevaplandı
hakkatten ilginçmiş. :)
0 oy
Buna benzer bir sorunlada ben karşılaştım benim sorunum biraz farklı şöyle ki;
export ile excele gönderdiğim verilerde bazı calculation fieldlerde " ? " olarak geliyor ama FM dosyama baktığımda fieldlerin dolu olduğunu görüyorum acaba nedendir :)
24, Mart, 2017 cronikk (10,330 puan) tarafından cevaplandı
bazı durumlarda hesaplama sonucu gerçekten ? çıkar. Mesela 10'u 0'a bölerseniz ? sonucunu alırsınız. ? işareti görmenizin başka bir ihtimali de var, number (sayı) tipindeki alanlara sayı sığmazsa ? işareti olarak gözükür.
Alana sigamadi olagani bebinde aklima geldi ama FM dosyasini kontrol ettigimde sigdigini goruluyorum veya hesapladigini daha ilgin birsey soyleyeyim export islemini ilk yaptigimda ? isareti verdigini gordugumde ikinci defa export yapiyot veya ucuncu defa yapiyorum duzeliyor :)
0 oy
Malesef sorun çözülmedi. Hesaplama alanını numbere çevirdim ve perform script on server ile tüm kayıtlarda alana setlettim 2000 civarı ürün olduğundan sorun olmadı. Sum komutunun bir yazılımda daha doğru çalışmadığını gördüm. ilişkili tablolardan 1 000 000 yakın kaydın toplamını getiriyordu 1000 üzerinde kayıttan 1 kaç tanesinde sorun vardı. Detaylı bir kontrolden sonra bir sorun bulamamıştım. Sanırım bug.

Sorunu geçici olarak çözdüm. Bakalım 16 da sorun vericekmi
24, Mart, 2017 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
...