FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Mac OS X Uzerinde Filemaker Server Odbc Driver

+3 oy
792 kez görüntülendi

Merhaba arkadaslar,

Mac OS X uzerinde kurulu olan Filemaker Server ile Windows Server da kurulu olan MS SQL Server arasinda ODBC baglantisi yapmayi planliyorum.

Mevcutta Windows Server Uzerinde kurulu olan Filemaker Server ile MS SQL Server arasinda ODBC baglantisini yapabiliyorum. Windows ta SQL ODBC driverlari hazir geliyor. Fakat Mac OS X te odbc driver lari hazir gelmiyor. OpenLink veya Actual Technologies gibi ucretli odbc driver lari var. 

http://www.filemaker.com/support/technologies/sql.html bu linkte MS SQL Server Native Client versiyonundan bahsediliyor. https://www.microsoft.com/en-us/download/confirmation.aspx?id=53339 linkinde Unix icin kurulum adimlarini yaptim fakat ODBC manager da ms sql driverini goremedim. Eksik birseyler mi yaptim bir turlu cozemedim. Daha once konu ile ilgilenen arkadaslar var ise yardimci olabilir ise sevinirim. Tesekkurler. 

11, Ekim, 2017 Server kategorisinde mkanlioglu (62,630 puan) tarafından soruldu

4 Cevaplar

+2 oy
Youtubede bir iki video vardi macx odbc ile ilgili. Ucretlimi bilmem. Bir windows pc uzerinden gerekli entegrasyonlari yap bence. Dosya ox de oldugu icin sorun olmayacaktir. Saat basi calissin falan :) aklima mantikli baska bisi gelmiyo gerci buda mantikli degilde :)
11, Ekim, 2017 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
Herkese selam ederim,

 

Mehmet Bey, ben de MacOS için ücretsiz ODBC driver çok aradım ama yanlış hatırlamıyorsam bir tane buldum ama onu da kullanamamıştım. Yaptığım araştırmalar sonucunda MacOS için en kullanışlı ODBC Driver in http://www.actualtech.com/ adresinde yer alan uygulama olduğunu tecrübe ettim. Gayet başarılı bir uygulama. Bunun için bir bütçe ayırmayı düşündünüz mü bilemiyorum ama ücretli bir uygulama. Fakat ücreti bana makul geldi. Dilerseniz http://actualtechnologies.cachefly.net/Actual_ODBC_Pack.dmg adresinden kısıtlı kullanım sürümünü indirip deneyebilirsiniz.

 

Ek Not:

Mehmet Hocam;

FileMaker hangi sistemde ise ODBC Driver i o sisteme kuruyorsunuz. Sizin FileMaker ınız MacOS sistemde kurulu bundan dolayı ODBC yi MacOS sisteme kurmanız gerekiyor. Şayet Filemaker Windows sistemde olsa idi o zaman Windows sistemdeki ODBC yi kullanacaktık. Her iki durumda da seve seve yardımcı olurum.

 

Saygılarımla.
11, Ekim, 2017 ercanD (71,050 puan) tarafından cevaplandı
11, Ekim, 2017 ercanD tarafından düzenlendi
Merhaba filemaker firma olarak actuel tech öneriyor. Demo sürümünü indirip denedim stabil. 3 kayıt gösteriyor sql database den. Server versiyon ücretide pahalı değil 300 usd. Ben sadece alternatif olsun diye daha önce araştırmış ve ücretsiz çözüm uygulayabilen var mı merak ettim :) O bahsettiğim Sql native driverını microsoft kendisi veriyor sanırım ücretsiz. Ama kuramadım bir türlü.
Herkese selam ederim,

MacOS u sadece hobi amaçlı kullandığım için çok uzun soluklu araştırmalar yapmadım. Sadece bir kaç hafta üzerinde çalışmıştım. Ben fiyat uygun derken Desktop Edition  u kast etmiştim. 40USD :) 300 beni aşıyor özellikle de hobi olarak çalıştığım bir sistem için...

Mehmet Hocam; Microsoft® ODBC Driver 13.1 for SQL Server i , https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=53339 adresten indirebilirsiniz.

Kurulum da ve yapılandırmada herhangi bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. Yaşarsanız da hafta sonu resimli bir anlatım paylaşabilirim. Takıldığınız yerlerde de yardımcı olmaya çalışırım.

Saygılarımla.
+2 oy

Kardeşim Bende fmserver Windowsta kurulu olduğu için deneyemedim fakat aşağıdaki linkler işe yarayabilir.Bir Göz at istersen...

2.linkte indirme bağlantısı

 

https://www.steckinsights.com/filemaker-pro-odbc-manager-and-mac-os-x-10-8-configuring-dsn-and-accessing-mssql/

https://support.apple.com/kb/DL895?locale=tr_TR

12, Ekim, 2017 Mehmetblg (42,320 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
ODBC Manager çalışan sürüm için

http://www.odbcmanager.net
4, Nisan, 2021 halilabi (11,220 puan) tarafından cevaplandı
...