FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

FileMaker & Ticari Program Sıcak Satış

+3 oy
929 kez görüntülendi
Herkese selam ederim;

 

Değerli hocalarımızdan, FileMaker ( Server, Go,  WebDirect, Android ) ile ticari program (özellikle ETA v8 SQL yada ETA SQL ) bağlantılı kapsamlı bir sıcak satış uygulaması çalışması yapan var mıdır acaba?

Normal Fatura ( Nokta vuruşlu yazıcıdan yazdırma dahil  wi-fi yada bluetooth bağlantılı )
eFatura ( entegratör bağlantılı, nokta vuruşlu yazıcıdan yazdırma dahil wi-fi yada bluetooth bağlantılı )
eArşiv Fatura ( entegratör bağlantılı, e-posta ile gönderme, nokta vuruşlu yazıcıdan yazdırma dahil wi-fi yada bluetooth bağlantılı )
Tahsilat ( Nakit & POS & Çek )
Cari ( Boç & Alacak & Hesap Ekstresi )

 

Böyle bir çalışma yapan yok ise; Engin tecrübelerinize dayanarak, yapılabilirliği ve yapılabilir ise çalışma sağlığı hakkında fikirleriniz nelerdir?

 

İlgilerinizi bekler herkese hayırlı günler dilerim.

 

Saygılarımla.
5, Kasım, 2017 Filemaker Advanced kategorisinde ercanD (71,080 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+2 oy
 
En İyi Cevap
Bu konuyla ben de ilgileniyorum. Mikronun veritabanına filemaker ile kayıt oluşturmamız gerekiyor.

Henüz nereden başlayacağımı da bilmiyorum, eğer tavsiyeniz olursa yol yakınken farklı muhasebe programına geçelim.
7, Kasım, 2017 serkanbayrak (40,280 puan) tarafından cevaplandı
9, Kasım, 2017 serkanbayrak tarafından seçilmiş
Selam ederim Serkan Hocam,

Hocam localde ise sorun olacağını zannetmiyorum. ODBC bağlantı ve FileMaker yüzeysel baktığımız zaman aslında iş bu kadar basit. Yalnız veritabanı yapısını iyi bilmek gerekiyor.  

İşin açıkçası biz uzun zamandır ETA v8 ve ETA SQL kullanıyoruz.

Localde filemaker bilgim dahilinde ufak tefek raporlar kayıt düzeltme ve basit bir kaç kayıt girme işlemi yapmıştım. Hatta geçtiğimiz aylarda bir aylığına sunucu kiralayıp testleri gerçek web ortamında da test etme imkanım oldu. Sonuçlar gayet başarılı idi. Fakat bu çalışmaları uzun soluklu yapmak gerekiyor. Bu da zaman ve maliyet demek oluyor. Maalesef her ikisi de bende kısıtlı miktarlarda :)

Fakat beni endişelendiren konular en önemlisi e-fatura.
* Hadi e-fatura olayına girmesek bile müşteri firmadaki SQL sunucuya çıkış verip direkt bağlantı kursak kayıt kilitleme, çıkış hızı ( 640K ) ve güvenlik problemi.
* Datacenterdan yapsak işlemi Datacenter daki sunucu ile müşteri firmadaki SQL sunucu arasındaki olası replikasyon sorunları.
* Android tablete nokta vuruşlu yazıcı bağlama ve webdirect uyumu...


Bendeki soru ve sorunlar bu şekilde uzayıp gidiyor.


Serkan hocam; Mikronun SQL yapısını inceleme imkanım olmadı. Ama size tavsiyem direkt olarak çalışılan SQL Sunucuda işlem yapmayın. Kendi bilgisayarınıza uygun SQL sürümünü kurup çalışan SQL sunucudaki ayarlar ile aynı olmasını sağlayın. Daha sonra çalışılan mikro veri tabanını buraya eklemeniz. Sonra ODBC bağlantı ayarları sonra da FileMaker.


Bu süreçte bilgim dahilinde seve seve destek vereceğimi bilmenizi isterim.


Hayırlı günler dilerim.


Saygılarımla.
+2 oy
Merhaba Arkadaşlar

Bukadar üstadların olduğu bir ortamda başka bir programa bağlı ticari bir ürün düşünmek beni şaşırttı neden mikro eta vs olmuyoruz veya olamıyormuyuz... (olacağının örneği var Su.....)

eğer yinede bağlı kalınacaksa exe de çalıştırabilirseniz, efatura ,earşiv fatura ve edefter konnektörü yapılabilir. Bu ticari olur bende satarım. ;))

Yalnız kendi işletmenizde olacaksa olabilir kanaatindeyim.
8, Kasım, 2017 Muhteshem (52,960 puan) tarafından cevaplandı
Herkese selam ederim,

Muhteşem hocam ağzınızdan bal damlıyor. Çok güzel sözler söylüyorsunuz. Piyasada yüzlerce yazılım firması bulunmakta fakat bunların sadece belli bir kısmı iş yapabilmekte. İşin formülü ilk önce kullanıcı düzeyine inip ihtiyaçları belirlemek ve güzel bir uygulama çıkartmak sonrası kurumsal kimlik. Bu da büyük bir bütçe ve uzun bir süreç demek.

Basit bir işletmenin bile ticari uygulama lisnsına ödediği bedel 3 bin TL civarında. Orta ölçekli bir firmanın yazılım lisans bedeli network, efatura, earşiv fatura ve edefter de girince 10bin TL gibi bir rakama ulaşıyor.

En kapsamlı uygulama  ( benim bildiğim ) SAP onbinlerce dolar ödeyip alıyorlar sonra bir de çözüm ortağına gidip yine binlerce dolar verip ek uygulama yazdırıyorlar. Demek ki en kapsamlı uygulama da olsa bir şeyler eksik kalıyor.

Hangi uygulamayı kullanırsak kullanalım bir excel uygulamasına ihtiyaç duymuyor muyuz? Yani ne yaparsak yapalım bir şeyler eksik kalacak. :)


Ama benim amacım zaten bir program yapmak değil mevcut programı filemaker ile entegre edip webdirect ile sıcak satış yapılabilecek hale getirmek.


Eğer yapılabilir ise edefter i boş verin efatura ve earşiv fatura olayını çözebilirseniz ben de size eta sql ile ilgili destek verebilirim. Yada eta sql ile ilgili belirlediğiniz bir proje var ise projeye dahil olabilirim.

Değerli üstatlar; Farklı öneriler varsa bana mail de atabilirsiniz.

Herkese hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla.
Günaydın
Webdirect şahsımı aşar şimdilik...:)
eta dosta çalışan binlerce firma var hala, dos tabanlı dan sql tsbsnlıdsn,  exe ile veri çekebilirmiyi? çekilebilirse proje yapabiliriz. çekilemezsek yeni bir ürün yapmayı tercih ederim.

Hiçbir firma ve grubun elinde burdaki güç kadar gücün olduğunu sanmıyorum. Bu güç ticari geçiş döneminde bir şey yaparsa/yapabilirse 5-10 sene içinde tr bu gücü konuşur.Bilmem, yanılıyormuyum?......

2-3 sene içinde yeni ürünleri buradan duyururum inş.
Herkese selam ederim;

Üzgünüm, exe ile veri çekilebilir mi derken tam olarak neyi kast ettiğinizi anlamadım.

Eğer, Eta' nın  dos sürümlerinden veri çekme diyorsanız bu pek mümkün değil. Ama ETA ( yada herhangi bir ) SQL tabanlı uygulamadan veri çekmek mümkün. Veri kaydetmekte...

Bir çok farklı yöntem ile bu yapılabilir. php, asp, excel, filemaker vs, vs...

İşlerinizin gönlünüze göre olması temennisi ile hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla.
Filemaker da yaptığımız uygulamayı exe yapıp kullanmaktır.
Henüz deneme imkanım olmadı. Önümüzdeki ay deneyeceğim nasip olursa inşaAlah.  :(

Ama olmaması için bir sebep yok. Niye olmasın ki?
...