FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

FileMaker 12'de field eklediğimde uygulama kapanıyor.

+2 oy
231 kez görüntülendi
Herkese günaydın. Aranıza yeni katıldım. Son günlerde FileMaker kullanırken karşılaştığım bir sorunu çözmek için webte dolaşırken sitenizi gördüm. Beni aranıza kabul ettiğiniz için teşekkür ederim.

Benim sorunum FMPro12'de layout'da yeni field eklerken, programın kapanması. Eklediğim field, bir metin field'ı. Herhangi bir fonksiyon da eklemedim. Kullanmakta olduğum dosya daha önce kullandığım dosyanın clone'u. Onu da açamıyorum. Sürekli kapanıyor. Bunun üzerine başka bir dosya açtım. O da aynı şekilde hiç bir field ekleme yapamadan kapanıyor. Ama, mevcut dosyada browser'da bilgi girişi, yeni kayıt yapabiliyorum. Yardımcı olabilecek arkadaş varsa çok memnun olurum. Saygılarımla.

Fikri
7, Kasım, 2017 Uygulamalar kategorisinde Fikri (320 puan) tarafından soruldu
Sorununuzu çözer mi bilmiyorum ama benim de başıma FileMaker'ın eski sürümlerinden birini ağda çalıştırmaya çalıştığımda gelmişti. FileMaker'ın düzgün çalıştığı bir bilgisayardan FileMaker'ın kurulum klasörü içinde yer alan server.pem ve root.pem dosyalarını kopyalayıp kendi bilgisayarınızdaki kurulum klasörü içine koyarsanız sorununuz çözülebilir.

3 Cevaplar

+1 oy
Aynı işlemleri farklı bir bilgisayarda denediniz mi?
7, Kasım, 2017 Recep Güney (69,530 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
Yeni dosyada da aynı hatayı yapıyorsa programla ilgili bir sorun olabilir.

 

Öncelikle FileMaker 12.v5 sürümüne yükseltmenizi öneririm. http://www.filemaker.com/support/downloads/
7, Kasım, 2017 F. Osman Cabi (197,920 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Normalde ben bu sorun ile hiç karşılaşmadım. Uygulamanızı Recover etmenizi tavsiye ederim. Ayrıca FM dosyasına sağ tıklayıp read only seçeneği işaretli ise kaldırın. Buna pek ihtimal vermiyorum ama Read only işaretli olsa idi kayıt eleme silme yapamazdınız.
8, Kasım, 2017 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
...