FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Windows Server güncellemesinden sonra bazı dosyalar yayına açılmıyor

+3 oy
484 kez görüntülendi
bir güncelleme yükledikten sonra (başka bir sebepten de olabilir) normalde yayında olan dosyalardan bazıları yayınlanamıyor. Dosyaları ilgili klasöre koyup Admin console dan yayınlamaya çalışıyorum. Dosyalardan bir tanesini filemaker pro advanced ile kurtardıktan sonra yayına açıldı ama bir kaç tanesi kurtardıktan sonra bile açılmıyor.Aslında dosyalarda sorun yok, çünkü pro ile açılıyor ve çalışıyorlar. Server makinesini ve fileMaker server ı yeniden kurdum ama değşen birşey olmadı.
23, Aralık, 2017 Database kategorisinde serkanbayrak (40,250 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+2 oy
 
En İyi Cevap
Şifresi olmayan dosyaları yayınlamıyormuş galiba
24, Aralık, 2017 serkanbayrak (40,250 puan) tarafından cevaplandı
24, Aralık, 2017 serkanbayrak tarafından seçilmiş
Selam ederim Serkan Bey;

Eğer parola ile ilgili ise ve yine de yayınlamak istiyorsanız Database Server > Securty > Require Password-Protected Databases bölümünden Host password-protected databases only onay kusunundaki tiki kaldırabilirsiniz.

Hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla.
Aleyküm Selam, çok teşekkür ederim
+2 oy

Süleyman Beyin dediği gibi bu seçimliktir. (Database Server > Securty > Require Password-Protected Databases)

Bazen webdirect ten linke tıklandığında otomatik yani şifre istemeden açılmasını istediğimiz web sayfası veya web form gibi uygulamalarınız olabilir. Bu durumda tüm hesapları kaldırmanız gerekmektedir. Özel bir link üretmeniz gerekmektedir. (http://ip/fmi/webd#AYSCRM) gibi 

  

24, Aralık, 2017 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
Herkese selam ederim,

" Host password-protected databases only " onay kutusundaki tiki kaldırdığımız zaman sunucuya porlasız olarak yüklediğimiz FileMaker dosyalarını, FM Server WebDirect sayfanıza ulaşan birisi rakatlıkla görüntüleyebilir ve kullanabilir. Bu da istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

Parolasız yayınlamak istediğiniz FM dosyalarını sunucuya göndermeden önce FileMaker Settings diyalog penceresindeki Dont't display in FileMaker WebDirect Launch Center onay kutusunu işaretlerseniz o dosya FM Server WebDirect sayfasında listelenmeyecektir. Dolayısı ile bu dosyayı açmak için kullanıcılar bağlantı adresini bilmek zorudalar en azından dosya adını.

Tarayıcıda adres çubuğuna " fmserverdomain.com/fmi/webd#fmdosyaadi " şeklinde yazdıklarında o uygulamayı WebDirect e açabilecekler.


Fakat ben, Dont't display in FileMaker WebDirect Launch Center onay kutusunu işaretlemeyi unuturum düşüncesi ile ( genellikle unutuyorum ) ve FM Server ın WebDirect ana sayfasından rahatsız olduğumdan farklı bir çözüm buldum. FM Server de ki WebDirect ana sayfasını kaldırdım.
( C:\Program Files\FileMaker\FileMaker Server\Web Publishing\publishing-engine\jwpc-tomcat\fmi\VAADIN\launchcenter\home.html )
Kaldırdım derken silmedim yanlış anlaşılmasın adını değiştirdim ( ana.htm_ ), belki ileride lazım olabilir.

Bu işelemi yaptıktan sonra " fmserverdomain.com/fmi/webd#fmdosyaadi " şeklinde de bağlanamadığınızı göreceksiniz. Paniğe gerek yok :)
Tarayıcının adres çubuğuna
fmserverdomain.com/fmi/webd?homeurl=http://yonlendirilecekdomain.com#fmdosyaadi
yazdığınızda artık rahatlıkla bağlanabilirsiniz.

Herkese hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla.
...