FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

klasör oluşturma ve pdf kaydı

+2 oy
1,254 kez görüntülendi

Selamlar..

File Maker 12 Adv. ta bir bordro programım var. her ay ayrı ayrı bordro ve ek belgelerini pdf olarak kaydediyorum. (pdf leri kaydederken desktop'a kaydediyor. sendevend ile ay ismine göre klasör oluşturuyorum. Masa üstündeki pdf. dosyalarını bu klasöre kopyalıyorum..)

YAPMAK İSTEDİĞİM : PDF DOSYALARINI DİREKT OLUŞTURDUĞUM O AYA AİT KLASÖRE KAYDETMEK.

Yani ocak ayı işlemini yaptığımda "ocak 2018 diye kılasör oluşturup,aldığı pdf dosyalarını bu klasöre kaydetmek, ay şubat ise şuat diye klasör oluşturup pdf leride bu klasöre atmak. aylık işlemler diye bir scpritim var bu siprit ile ilgili ayı sorgulayıp o aya ait alınması gereken pdf dosyalarını alıyorum.---devamında ay ismi ile klasör oluşturup o aya ait tüm pdf leri buraya kaydetmek istiyorum

şimdiden teşekkürler..

2, Şubat, 2018 Scripts kategorisinde byserttas (25,410 puan) tarafından soruldu
Selam ederim Ali Bey;

Sizden herhangi bir cevap gelmeyince merak ettim hocam. Konu ile alakalı son durum nedir acaba?

2 Cevaplar

0 oy

Herkese selam ederim;

 

Basit bir örnek hazırladım. Umarım işinizi çözmeye yardımcı olur. 

 

Örnek Dosya

 

Herkese hayırlı günler ve hayırlı cumalar dilerim.

 

Saygılarımla.

2, Şubat, 2018 ercanD (71,050 puan) tarafından cevaplandı
ilginize çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık..
istediğim tam olarak anlatamadmışım sanırım. yaptığınız örenekte sadece bir layout var. işlem doğru. ancak benim yapmak istediğim.. ilk lyouttan başka 7-8 layout daha var örnek verirsek "bordro, banka listesi,kira kesinti listesi vb gigibi" her sayfayı ayrı ayrı pdf yapacak onuda götürüp ilgili ay adında klasör oluşturup bu klasörün içine atacak. yani banka listesi için ayrı bordro için ayrı klasör olmayacak ocak 2018 adında klasör oluşturduktan sonra tüm sayfaları layout ismiyle (layoutların "bodro",banka,... gibi isimlerinin olduğunu varsayalım) bu klasöre kaydedecek.. şubat ayına geçtiğimizde şubat 2018 isminde klasör oluşturup bu defa oluşturulan pdf leri bu klasöre atacak. mümkünmü bilmiyorum. Mümkünse buna göre bir örnek yaparsanız minnettar kalırım. şimdiden teşekkürler.
Selam ederim Ali Bey;

Ben, gönderdiğim örneğe göre modelleme yaparsınız diye düşünmüştüm.
Ali Hocam demek istediğiniz; "  Masaüstünde bir klasör içinde ( adına Arşiv diyelim ) sözü geçen layoutların her birini ayrı ayrı Masaüstündeki Arşiv klasörü altındaki ilgili ay klasörü içine pdf dosya olarak oluştursun. " ise anlatım ile ilgili bir sıkıntı yok.
Dedikleriniz, uygulamanızı runtime yapmayacaksanız mümkün.
Bana pdf dosyası oluşturulacak layoutları ve referans alınacak tarih olan, örnek bir dosya gönderirseniz memnuniyetle yardımcı olmaya çalışırım.

Saygılarımla.
Selam ederim Ali Bey;

Dosyayı bir inceleyin isterseniz. Umarım dilediğiniz gibi olmuştur. Takıldığınız herhangi bir şey olur ise yine yardımcı olmaya çalışırım.

Örnek Dosya
filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=12393548726159392048

Hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla
Ercan Hocam Öncelikle ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. kusura bakmayın bir kaç gündür ildışındaydım. foruma pek bakamadım. en son Örnek Dosya olarak sisteme attığınız dosyayı alamıyorum. limnk verilmemiş sanırım.
Yapmak istediğim Masa üstünde Sürekli İşçiler diye bir klasör var (Ana klasör Bodro Programını içinde olduğu daha sonra D:icerisine atacağım) program içinde Dönem isminde bir fiild var Bu fiilde göre sorgulama yaptım (örneğin ocak-şubat)  ocak dönemine ait tüm bilgileri ekrana getirdim.1. layout =banka listesi,2. Layout= mizan 3. .... devam ediyor. tüm layoutları  dönem ve layout ismiyle pdf dosyası alacak ve bu dosyaları Masa üstündeki Sürekli İşçiler Klasörünün (ana klasörün) içinde Dönem ismiyle bir klasör oluşturup bu klasörün içine atacak. ve her ay bu tekrarlandığında örneğin şubat-mart dönemi aktif edildiğinde Şubat-Mart Klaörü olacak ve pdfler bu klasörde görülecek. kısaca bu şekilde. inşallah anlata bilmişimdir. diğertarftan program çok yüklü olduğundan örnek dosya atamıyorum özür dilerim.
Selam ederim Ali Bey;

Aşağıdaki satırın tamamını kopyalayıp adres kutusuna yapıştırıp enter tuşuna basarsanız indirme işleminin nereye yapılacağını soran Farklı Kaydet diyalog penceresi açılacaktır.

filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=12393548726159392048

Siz bu dosyayı bir inceleyin isterseniz. Beklentilerinizi karşılayacağını umuyorum.
Yine de sorun olursa, bir aksilik çıkmaz nasip olur ise akşam 19:30 dan görüşebiliriz.

Hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla.
Selamlar Ercan bey.
kusura bakmayın biraz fazla olduğumun farkındayım. her şey için sonsuz teşekkürler. dosyayı dediğiniz gibi indirip inceledim. tam olarak istediğim buydu ancak ben kendi programıma uyarla yamadım. çünkü bunda ay,ay adı vs. gibi alanlar var benim dosyamda ise sadece dönem var bu konuda bayağı yetersiz biriyim. bir türlü uyarla yamadım. şimdiKILASÖR OLUŞTURMA İŞLEMİ İSMİNDE bir dosya ekliyorum bu dosya üzerinde işlemi uygularsanız benim için büyük bir kolaylık olacak. tekrar tekrar teşekkürler. Allah razı olsun.
Selam ederim Ali Bey;

Öncelikle dualarınız için amin. İstediğiniz gibi ayarladığımı umuyorum dosyayı iki tarafada yükledim. Bir inceleyin isterseniz. Eğer orijinal dosyaya entegrasyon konusunda sıkıntı çekerseniz akşam 19:30 dan sonra uzak bağlantı ile birlikte yapabiliriz. Ayrıca bu kadar sıkılmanıza gerek yok hocam. Burada herkes birbirine yardım için var değil mi?

filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=17140481071239371866

Hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla.
0 oy
filemaker doğrudan klasör oluşturamıyor ne yazık ki. kullanacağınız platforma göre bir kaç şekilde klasör oluşturabilirsiniz:

1. windows komut satırı ile

2. macOS apple script ile

3. baselements vb. pluginlerle
2, Şubat, 2018 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
...