FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

email ile form doldurtma

+2 oy
452 kez görüntülendi
selamlar

müşterilerimize göndereceğimiz email ile bizim veritabanımızdaki kayıtları doldurtmamız mümkünmüdür?

yada müşterilerin kendilerinin sipariş formu doldurması için web arayuzu haricinde bir cocum öneriniz olurmu?

tşk
3, Şubat, 2018 Filemaker Advanced kategorisinde UglyRed (12,540 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+2 oy
3, Şubat, 2018 Recep Güney (69,500 puan) tarafından cevaplandı
teşekkürler recep bey ancak bu Outlook benzeri birsey sanırsam?email alıp vermek için?
benim demek istediğin sipariş formu göndertip müşteri kendi hücreleri doldurduğunda otomatikman bendeki tablonun dolmasını sağlamak istiyorum?mümkünmüdür?
Yukardaki pluginler ile maillerin header, to, body vb. tüm bölümlerine erişiminiz oluyor! Yani html formunda hazırlayıp gönderdiğiniz mail, dolurulup geri gönderdiklerinde siz mailin içinden istediğiniz bölümü alabileceksiniz...

Bir başka çözüm de göndereceğiniz maili, FM Serverınızdaki Custom Web Publisihnge PHP ile bağlantı kuracak bir html form formatında hazırlayıp göndermek fakat bunun da başta güvenlik ve erişilebilirlik olmak üzere bir çok handikapı bulunmakta.

FM Server'ın WebDirect arayüzü daha basit bir çözüm olmasına rağmen tercih etmiyorsunuz sanırım...
Ek olarak, (bu yöntem Recep Bey'in önerdiği eklentiler gibi profesyonel bir çözüm yerine geçmez) bir Google Form oluştururak girilen verileri Filemaker'a çekebileceğiniz bir dosya vardı,bilgisayar başına geçince bulup paylaşayım..
Sipariş formunuzun bir örneği varsa paylaşın bi deneyeyim,uygulanabilir bir şeyse filemaker dosyayı ve nasıl yapılacağını anlatan bir videoyu buradan yayınlarım.

Not: Ben bahsettiğim bu dosyayı kullanıyorum Google Form ile mümkün olan tüm form biçimlerini kullanabilirsiniz. Veriyi otomatik ayırıp alanlara aktarıyor,gayet kullanışlı bir uygulama.

Dosyanın orjinali:

https://drive.google.com/file/d/0B71FpVVuJG40SmszejlyV3g4UW8/view
+1 oy
Bunu web paylaşımı olmadan yapamazsınız. Sizin için en kolay yol ( Biraz uğraş ile yapabilirsiniz ) https://www.sqlmaestro.com/products/mysql/phpgenerator/ linkteki yazılımı inceleyin. Sihirbaz mantığı ile çalışır. Bir adet mysql veritabanı oluşturun sunuzucunuzda. fm alanları ile aynı olsun. bu yazılım ile php sayfalarını oluşturun. ( Php bilmenize gerek yoktur ) sunucudaki mysql tablosunu filemakere ekleyin müşteri data girişi yaptığında sizin sisteminizdede görülecektir. Bunun için Tek bir tablo yeterlidir. En güzeli fm serveri php Session ile yapmaktır fakat onun içinde php bilgisi gerekmekte.
3, Şubat, 2018 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
...