FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Table View Görünüm

0 oy
446 kez görüntülendi

Merhaba,

Form View bölümünde oluşturduğumuz field'lar table view bölümünde listelendiği zaman font büyüklükleri aynen table view e de geçiyor. Table View'de o kadar büyük fontta Field'lara ihtiyaç yok. Table View'de görüntü ve görüntüleme ayarlarını değiştirebilmemizin bir yöntemi var mıdır?

Selamlar,

13, Şubat, 2018 Database kategorisinde aoral (6,390 puan) tarafından soruldu
13, Şubat, 2018 aoral tarafından düzenlendi

1 cevap

+1 oy

Bence, ʺTablo Görünümüʺ için yeni bir Layout oluşturun.(Benim tercihim bu olurdu ancak alttaki yöntemi de kullanabilirsiniz.)

 

Diğer bir yöntem ; İstediğiniz alanların tümünü birden seçin.  Conditional Formatting > More Formatting bölümündenʺSizeʺ kutucuğunu işaretleyin font büyüklüğünü seçin.

ʺFormula isʺ bölümüne Get ( LayoutViewState) = 2  girin.. (Bu,Tablo Görünümüne gidilirse font büyüklüğü değişsin anlamında...)

 



 

Örnek Dosya 

13, Şubat, 2018 Şemsi Saracoğlu (133,920 puan) tarafından cevaplandı
13, Şubat, 2018 Şemsi Saracoğlu tarafından düzenlendi
Tablo içinde veriler oldu. Teşekkür ederim. Lakin başlıklar Form View bölümünden aldığı font büyüklüğüne göre tepeye yerleştiriyor.

Hatta 1. field font büyüklüğünü Inspector'dan 24 den 12 e aldım. Bu sefer table view içerisinde tüm başlıklar ufalıyor. Ama 1. field font büyüklüğünü 24 e alınca table view içinde tüm başlıklar da büyüyor. Bir türlü başlıkları ufaltamadım.
Bir ekran görüntüsü atabilir misiniz?
Üstte ilk maile ilave ettim.
Form view field alanlarının font büyüklüğü 24 olarak ayarlı. Form view üzerinden veri girişi yapılacak ve listeme tablo view de görüntülenecek. Lakin tablo view üst başlık font büyüklükleri form view field büyüklüğü ayarından alıyor. O yüzden  karakterler büyük görüntüleniyor. Database içinde karakter büyüklüğünü listelemede Get ( LayoutViewState) = 2 ile hallettim. Başlıklar düzelmiyor ama.
Tamam bende bunun için ayrı bir layout önerdim zaten.Yeni bir layout oluşturup font büyüklüklerini istediğiniz biçimde girin (sadece bu yeni layoutun form görünümünde.Ancak bu yeni layoutu sadece tablo görünümünde kullanacakasınız.) Ana Form Görünümlü Layoutunuzdan  bir buton ile yeni layoutun tablo görünümüne gideceksiniz.Yani bir layoutun form görünümünü diğer layoutun tablo görünümünü kullanacaksınız.Yeni tablo görünümüne giderken standart filemaker butonu yerine kendi butonunuzu kullanacaksınız..
Ana cevabıma örnek bir çalışma ekliyorum..
Teşekkür ederim. Yeni layout ile halletmeye çalıştım.
Başka bir yol da Form Görünümünde 12px  Conditional Formatting ile ; Get ( LayoutViewState) = 0  formülü ile 24px olarak denenebilir.
...