FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

İki ayrı filemaker dosyasını arasında ilişki kurma?

+2 oy
541 kez görüntülendi
Şimdi bir uygulama yapacağım ve çok karısık bunu da fazla karısık olmasın diye iki ayrı uygulama olarak yapacağım bunları nasıl ilişkilendirip çalıştırabilirim.
31, Mart, 2018 Uygulamalar kategorisinde fatiherdogan (4,770 puan) tarafından soruldu
2, Nisan, 2018 Mehmet KAYA tarafından düzenlendi

2 Cevaplar

+2 oy
 
En İyi Cevap

Tek dosya olarak tasarlamanız daha doğru olur.Kurmak zorunda olduğunuz ilişkileri zaten kuracaksınız.Ama ille de bu şekilde oluşturmak istiyorum diyorsanız resimdeki yolu izleyerek farklı dosyadan tablo ekleyerek ilişki kurabilirsiniz..Önce en alttaki artı ikonu sonra Data Source bölümünden diğer dosya ve dosyadaki tablo seçilmeli..(Farklı dosyadan eklenen tablo başlıkları italik görünür)

 

31, Mart, 2018 Şemsi Saracoğlu (133,920 puan) tarafından cevaplandı
2, Nisan, 2018 Mehmet KAYA tarafından seçilmiş
teşekkür ederim hocam
Rica ederim,bu arada CNC Servis yazılımınız ne durumda Fatih Bey.
şimdi hocam düşündükçe yapıyorum ama tabiki bir programcı olmadığım için araştırma yaparak ve sizin gibi bilgili arkadaslardan destek alarak yapıyorum yeni kendi firmamızı kurduk 4 arkadas işlerimizi disiplinli ve profosyonel bir sekilde yapmak istiyoruz amacımız konya bölgesine bir cok firmaya kurumsallığı aşılamak bununda cok zor oldugunu bile bile kendi vizyonumuzu yaratıp
o doğrultuda ilerlemek istiyoruz
ara ara sizin de kafanızı ağrıtıyoruz kusurumuza bakmayın ilginiz için tekrar teşekkür ederim
Est. Fatih Bey,ben de makina sektöründe olduğum için yazılımın ne durumda merak ettim.İşyeriniz hayırlı olsun,inşallah hedeflerinize ulaşırsınız.Bir mail adresi yazarsanız,basit bir servis yazılımı hazırlamıştım mailinize atayım.Bir miktar geliştirilerek işlevsel bir yazılıma dönüştürülebilir...
İlginiz için teşekkür ederim
Mail adresim cncsram@gmail.com
0 oy
Eskiden canımız çıkardı.  Bazen farklı FileMaker uygulamaları arasında entegrasyon için kaçınılmaz bir durum. Şemsi Bey anlatmış eline sağlık. Birde bunları external database lerdeki Fieldları scriptler içerisinde kullanmak istediğinizde sıkıcı olabiliyor.
2, Nisan, 2018 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
...