FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Portal içi kaydırma sorunu

+1 oy
434 kez görüntülendi

 

Arkadaşlar bir portal veri girişi ekranımız var. Bu şekilde portal içerisinde satır aşağı yukarı kaydırma script'i programda mevcut. Sorunum ise portal içerisinde kaydırma yaptığımız vakit No alanı içinde bulunan veri tüm database içinde değişimi yapması yani aşağıdaki gibi...

 

 

Örnek 11. kaydı kaydırdığım vakit sonuç bu şekilde oluyor. No aslında 11 kalmalıydı. No ile birlikte kaydırma yapmalıydı. Burada scriptten gelen bir sıralama sorunu mevcut.

 

Bu sorunu script içerisinde nereyi değiştirerek çözebilirim?

19, Mayıs, 2018 Scripts kategorisinde aoral (6,390 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

0 oy
İlk aklıma gelen SIRA NO ve KAYIT NO 2 ayrı field olmalı. Portalda kaydırma yapıldığında SIRA NO alanında azaltma veya arttırma yapalım ama KAYIT NO alanında yapmayalım. Portalda ki sıralamayıda SIRA NO alanına göre yaptırsınız. Sanırım sorun çözülecektir.
19, Mayıs, 2018 mkanlioglu (62,630 puan) tarafından cevaplandı
No aslında top numarasıdır. Giden sevk edilen tüm kalemlerin üzerine karşılığı gelecek şekilde numaralandırıp çeki listesine göre vuruyoruz.

Sıralamada değişim olacak ise bunu yapabilmem gerekiyor. Lakin No değişimi scripte göre related record yerine tüm kayıtlara göre sıralama yapıyor.

Scripte 19. satırı çıkarttım. bu sefer sorunum çözüldü. lakin alttan yukarı, yukarıdan alta kaydırınca hangi yöne kaydırırsam o yönde numara değişiminde sıkıntı yaşıyorum.
0 oy
Tekstil yazılımımı ? Parti açma kalite kontrol vs bölümlerdenmi oluşuyor ? Daha önce geliştirmiştim. Mantığı konusunda yardımcı olabilirim
20, Mayıs, 2018 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
Değil maalesef. İhracat evrakları düzenleme ve basitçe kayıt altında tutma programıdır.

Top No değişimi konusunda maalesef bir çözüm bulamadım. Topun sıra no su değiştiği vakit ilgili kaydı değilde tüm kayıtlara sıralama uyguluyor.
...