FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Hangi bir başlık yazacağımı şaşırdım kabul etmiyor

0 oy
559 kez görüntülendi

Merhaba

Dosyamı kablolu ağda intranet olarak grup kurdum Fm dosyamı orada paylaştım.  Fakat günlük Akbank dövüzden Euro alış güncellemesi gerekiyor intenet ise Kablosuz ağda ben nasıl bir Scripts yada makro kurmam lazım ki tek tıklamayla makina kabloludan kablosuza geçsin dövüzü Akbankın Euro Alış güncelleyip tekrar bastığımda kabloluya geçsin yada otomatik geçsin. böyle bir şey mümkün mü. Dosyam güncelleme yaparken alış türünden alması gerekiyor  ikisinin ortalaması gibi bir der atıyor acaba Alış göre ayarlaya Ayarlayabilirmiyiz. Şimdiden çok teşekkürler. 

Kullanıcı:Admin Şifre:1

Dosyam https://drive.google.com/open?id=1oKiBGao5t4sjvZQ_CFQnSbpazIOLutUB

20, Haziran, 2018 Eğitim kategorisinde Güven (57,840 puan) tarafından soruldu
20, Haziran, 2018 Güven tarafından düzenlendi

3 Cevaplar

0 oy
 
En İyi Cevap

Bu tip bir işletmede Web Güvenliği ürünlerinden birini tercih etmenizi öneririm.Size uygun olan ürün için Mehmet Kaya Bey ile temasa geçip bilgi alabilirsiniz..

 

İnterneti kapatıp açmak VB Script ile mümkün.Basit bir FM çalışması içinde biri interneti açan,diğeri kapatan iki ayrı VBE dosyasının butonlarla çalıştırılmasını uyguladım,inceleyin...(Normalde değişmez ancak vbe dosyalarını tutacağınız yere bağlı olarak scriptler içindeki yollarda değişiklik ihtiyacı olabilir.)

 

Ayrıca bu yöntemin sorunsuz çalışabilmesi için "Kullanıcı Hesabı Denetimi'nin alttaki resimde olduğu gibi ayarlanması gerekiyor.Aksi taktirde her seferinde izin vermenizi isteyen bir pencere açılacak..)

 

Burada da Wi-Fi'ı açıp kapatan bir bat dosyası var..

 


 


 

21, Haziran, 2018 Şemsi Saracoğlu (133,920 puan) tarafından cevaplandı
23, Haziran, 2018 Recep Güney tarafından seçilmiş
Şemsi hocam çok teşekkür ayrıca herkesin emeğine sağlık deniyecem umarım başarılı çok sağ olun saygılar
Şemsi hocam merhaba Çok güzel  Script mükemmel çalışıyorlar.  Fakat sadece Kablolu ağda çalışıyor. kablosuzda Uyarı veriyor ve çalışmıyor acaba kablosuz ağıda açıp kapatma imkanımız olur mu? çünkü kablosuz ağı kapatıp açmak Gerekiyor.
Şimdiden Çok teşekkür ederim Sağ olun
Konunun sonunda bir .bat dosyası var,kablosuz ağı açıp kapatan bir toggle.Onu bir dener misin...
Hocam Çok sağ olun ellerinize sağlık iyi ki varsınız çok güzel oldu.
+1 oy
Robot yontemi ile bunu yapabilirsiniz.
Bir bilgisayar surekli internet baglantisinda olacak, ve tabii ki ayne net uzerindede olmasi gerek. Daha sonra bir cesit todo listesi tablosu yapiniz. Her 30 saniyede veya 60 saniyede yeni kayit kontrol edilsin. Daha sonra diger bilgisayarlarda doviz kurunun guncellenmesi talebi bu tabloya eklensin. Surekli internet baglantisindaki bilgisayar sizin ayarladiginiz araliklarla kontrol edip talep varsa kuru guncelesin ve todo listesindeki kayiti ya guncellendi diye isaretlesin yada silsin.

Baska sizin anlattiginiz gibi intraneti kessin, kablosuz aga baglansin sonra kablosuz agi kessin intranete gecsin diye bir yontem suan mumkunmu bilemiyorum. Bu belkide AppleScript ile mumkun olabilir ama windows ortaminda bilemiyorum.
20, Haziran, 2018 Hamit Özsönmez (56,370 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
Herkese selam ederim,

Güven Bey; Anladığım kadarı ile bilgisayarlarınız arası dosya paylaşımı için bir yerel ağ ( Local Network ) oluşturmuşsunuz. Dosya paylaşımı için kablolu, internet için kablosuz ağı kullanıyorsunuz.

Cevabınız " EVET " ise...

Yukarıdaki bahsettiğiniz işlemi yazılımsal olarak yapmaya çalışarak işi zorlaştırdığınız düşüncesindeyim.

Şöyle ki; Zaten mevcutta bir kablosuz ağınız olduğunu var sayarak, dosya paylaşımını da kablosuz ağda yapabilirsiniz yada yok ben aynı zamanda kablolu ağ da yapacağım diyorsanız Network Switch ten DHCP sunucusuna ( onun da muhtemel olarak modem olduğunu düşünüyorum ) bir network kablosu ( cat5, cat6, vs ) çekerseniz ve bilgisayarlarınızdaki eternet kartlarının ayarlarını da, ip adresini otomatik al olarak düzenlerseniz internet bağlantınız da kablolu hale gelecektir.

 

Cevabınız " HAYIR " ise...

Direkt olarak FileMaker ile olmasa da FileMaker bağlantılı olarak yapılması mantıksal olarak mümkün görünüyor. Ethernet kartları bu işi destekliyor ama wi-fi alıcılar için durum nedir bilmiyorum.Konu hakkında  detaylı bir bilgiye sahip olmadığım için teknik olarak nasıl yapılır araştırmak gerekiyor.

Herkese hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla.
20, Haziran, 2018 ercanD (71,050 puan) tarafından cevaplandı
Sevgili hocalarım( Hamit ve Ercan hocam) hepinizin ilgisine çok teşekkürler. Mesela bir Batch File önce gidip kablosuz ağa bağlansın daha sonra Ben FM dosyasını çalıştırdıktan sonra tekrar bir Kablosuzu devre dışı bırakıp Kabloluya geçsin çünkü bizim yetkililer biraz biriz bilgisayar özürlü. ilk açıldığında sadece birkere Akbankın  Euro Alış kurunu güncelleyecek başka vürüs korkusundan biz interenti Ercan hocam doğru diyorsunuz ben dosyayı kablosuzda payşatım çokta güzel oldu fakat Vürüs korkusundan dosyaya zarar gelmesin diye Kablolu tercih ediyoruz. Zaten hotel için başka bir modem kablosuz  görevi yapıyor.Bu Batch File(Tpolu işlem Dosyası) ille Fm olamsı şart değil masa üstündede olabilir. sadece ondan ona geçecek Birde dosyam güncellem yaparken Akbankı Euro Alış laması gerkiyor ikisinin ortalaması birşey alıyor onu nasıl düzeltebilirim?  Herkese saygılar Sevgiler.
...