FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

siradaki islem list

0 oy
492 kez görüntülendi

selamlar tekrardan 

ekteki dosya üzerinde menu1 reçetesini alttaki portala direkt editleyecegim ardindan portal üzerinde menu üzerine eklem ve çıkartmalar yapacagim ama her sıralama sonunca siradaki işlemin ona gore kendini güncellemesi gerekmektedir.

yardımlarınız için cok tsk

 

 

http://filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=10380587407516212903

13, Temmuz, 2018 Filemaker Advanced kategorisinde UglyRed (12,540 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

0 oy
Dosyanızın yapısından tam olarak ne yapmak istediğinizi anlayamadım,neden tüm alanları aynı olan iki ayrı tablo kullanıyorsunuz? Senaryonuzu tam olarak anlatmanız mümkünse daha iyi cevaplar alabilirsiniz.Eğer bu bir reçete ve ona bağlı alt öğeleri içerecekse "bire-çok" ilişki kurmanız gerekir.Yani portal tablonuzu diğerinin alt tablosu olarak düşünün..

İstediğiniz şeye gelince;

Case ( İşlem = "GECE UYKU"; "KAHVALTI";
       İşlem = "KAHVALTI"; "ÖĞLE YEMEĞİ";
       İşlem = "ÖĞLE YEMEĞİ"; "TATLI";
       İşlem = "TATLI"; "AKŞAM YEMEĞİ";
       İşlem = "AKŞAM YEMEĞİ"; "GECE UYKU";

"BELİRTİLMEMİŞ")

benzeri bir hesaplama kullanabilirsiniz..
13, Temmuz, 2018 Şemsi Saracoğlu (133,940 puan) tarafından cevaplandı
şemsi bey üstteki rota menüsü alttaki işlev portala aktarılıyor ardından o partal üzerinde bagzı değişiklikler yapılmak zorunda kalınıyor.Portal ustteki menu ile ilişkil, portala kayıt girilmek istenmesi daha sonra çıkan bir ihtiyaç olduğu için basta menu ile baslayiop daha sonra ilave ve eksiltme ihtiyaçları doguyor işlee ozel
tşk
0 oy

Tekstil uygulaması. Bu gibi işlemler betikler ile yapılır. ilişkiler ile serveri fena kasarsınız. Ne güzel çalışıyordu artık çok yavaş çalışıyor gibi bir durum olur. Filemaker kolay kolay çökmez ama kayıtlar arttıkça çok yavaşlar. Basit bir barkod çözümü yayınlayacağım bir ara. http://gokselgokce.net/Tekstil/Siparis.php vakit buldukça üzerinde çalışıyorum. 

Beni hep rahatsız eden bir konu aslında yeri gelmişken değineyim. Filemakerde neden görsel yazılımlar yapılamıyor ? Neden bu kadar veritabanına ağırlık vermiş bir firma ? iki basit örnek koyacağım buraya Html Mobil biraz zaman ayırarak yaptığım Şu yazılım. ( Bitmedi ) 1 adet filemaker lisansı ile bu iki şablonu satın alır ve 1 yıllık limitsiz iyi bir hosting satın alırsınız. Neden filemaker bu kadar pahalı ve kullanışsız ? ama basit diye düşünmeyelim basit bir yazılımı her dilde yapabilirsiniz. Karışıklarını filemakerdede yapmak zor. Hatta ilişki yapısı bana göre slden daha kullanışsız. Fikirlerinizi merak ediyorum

13, Temmuz, 2018 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
tabi buda güzel olmuş ancak genelde bunlar standart işlemlerde kullanılıyor kendilerine gore cozum uretmek zorunda kalıyor bir cok firma
Anlatmak istediğim diğer çözümler oldukça gelişmiş ve görsel işlevler sunarken filemakerin sunmaması. İlişki yapılarıyla sistemi yavaşlatması.

Sizin sorununuzla alakalı, işlemi önce el ile yapın ardından bunu betiğe uyarlayın. Yaptığınız bütün işlemlerin betik karşılıkları var. İlişkiler ile çözme yolunu her zaman tercih etmeyin. İlişki yapısı çok kullanıldığında büyük projelerde her zaman sorun yaratır. O sayfaya gidip yeni kayıt açıp dataları el ile girin. Portalda short özelliğini kullanın sıralarken ıd veya atadığınız numaralardan sıralatın.
...