FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Teknik Servis Programı

+2 oy
547 kez görüntülendi
Üstadlarım Merhaba,
FM 16 ile teknik servis için basit ve kullanışlı bir dosya hazırladım servis ortamında .fmp uzantısında kayıtlı olup ve sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.

fakat müşterilerin servis akışını görmelerini istiyorum fakat işin acemisi olduğum için nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum.

yol göstermenizi rica ederim.

 

şimdiden emeğinize sağlık.
9, Ekim, 2018 Filemaker Advanced kategorisinde eAcar (830 puan) tarafından soruldu

3 Cevaplar

+2 oy
Müşteri erişimleri web tabanlı olması gerekiyor. Filemaker kullanılması biraz zor. Serveriniz varsa wd ile veritabanını paylaşabilirsiniz eğer yoksa php kullanmalısınız ofise web server kurarak be bir adet alan adı alarak paylaşımda bulunabilirsiniz fakat bu yöntem pek sağlıklı olmaz upload hızları çok düşük yavaş çalışır. Bir hosting hizmeti satın alarak php & mysql ile yapılıp arka planda mysql filemakere bağlanabilir.

 

Bununla ilgili paylaşımlar sitede mevcuttur.
9, Ekim, 2018 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
+2 oy
"fakat müşterilerin servis akışını görmelerini istiyorum fakat işin acemisi olduğum için nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum."

Eger FileMaker Server kullaniyorsaniz WebDirect bir cozum olabilir. Ancak Webdirect biraz sistemi kasacagi icin serverinizin donanimida onem tasimakta. Yine FileMaker Serveriniz varsa size Data API kullanmanizi oneririm. Bunun icin biraz php/json bilginizin olmasi gerekmektedir. Musterilerinize gondereceginiz veya vereceginiz login bilgileri ile sisteminizden sizin musade edeceginiz verileri cekmelerini sagliyabilirsiniz.

FileMaker kullanicilarinin artik ODBC baglantilarini tercih etmemeleri ve gelecek surumlerde artik bu destegin yavas yavas ortadan kaldirilacagini bilmeleri gerek ve bu nedenle FileMaker bizleri bu konuda uyarmakta. Bu nedenle mumkun oldugunca herseyi FM icinde yapmaya calismaliyiz ve disari veri sunacagimizda ise Data API ( Rest API ) yi kullanmamiz gerekmektedir.
9, Ekim, 2018 Hamit Özsönmez (56,370 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
Hamit bey'in söylediği gibi WebDirect bu duruma uygun değil. Ayrıca ek lisans maliyeti getirir.

 

Data API'yi genel hatlarıyla anlatan bir sunumu var Hamit bey'in, youtube'da yayında:

 

Alternatif olarak PHP api kullanabilirsiniz. PHP + FileMaker kullanarak bir çok proje hazırladık, dışarıdaki kullanıcılara belli bölümleri açmak için çok daha pratik ve ucuz bir yöntem.
9, Ekim, 2018 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
...