FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Fm server de region sorunu

+1 oy
437 kez görüntülendi
Merhaba arkadaşlar Filemaker Server da  Sanal serverın ülkesel (region ayarları) amerika yapılmış onu değiştirme durumumuz yok.Bu durumda filemaker ın doğru tarih tanımını ve find sırasında doğru arama yapması için  ne yapabiliriz.Use system forma off yaparsak her clientin doğru tarih formatında olacağından emin değiliz.Bu durumda olan varmı ne önerirsiniz.
18, Aralık, 2018 Server kategorisinde DOKTRIN (39,970 puan) tarafından soruldu
Use system format off yaptım script ile ve dosya ayarları ile devam edilecek hale getirdim bunun sakıncası olurmu acaba ileriye dönük.

2 Cevaplar

0 oy
Timestamp - 9 bu bir çözüm olabilir.
18, Aralık, 2018 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
0 oy

Use system format server değil, client'a göre çalışıyor olması lazım.

 

Use file format derseniz hep dosyada tanımlı formatları esas alır. Default file formatı ise clone kaydederek oluşturabilirsiniz.

18, Aralık, 2018 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
Help de şöyle diyor :
Her FileMaker Pro veritabanı dosyası, veritabanının oluşturulduğu bilgisayarın tarihini, saatini ve sayı biçimlendirmesini saklar. Bu bölgesel ayarlar, bilgisayarınızda kurulu olan sistem biçimlerinden farklı olabilir.

Geçerli sistem formatlarını kullandığınızda, dosya ile kaydedilmiş formatları değiştirmezsiniz - sadece size tanıdık bir biçimde veri girip görüntüleyebilirsiniz. Örneğin, Avustralya'da bir tarih oluşturulduğu ve tarihlerin genellikle ay-ay-yıl olduğu bir veritabanı oluşturulduysa ve tarihin genellikle ay ayının yazıldığı Amerika Birleşik Devletleri'nde açılırsa, FileMaker Pro sizi sistem biçimlerini uyarır. farklıdır.

Set Use System Formats komut dosyasını kullanan bir başlangıç ​​betiği, FileMaker Pro'nun sistem dosya biçimlerinden farklı olan sistem biçimlerine sahip bir dosya için tarih, saat ve sayı biçimlerini nasıl işlediğini denetlemek için kullanılabilir.

örnek 1

Sistem formatlarını kullanmadan önce sistem dilini kontrol eder. OnFirstWindowOpen komut dosyası tetikleyicisi tarafından başlatıldı.
Eğer [Get (SystemLanguage) = “Japonca”]
Sistem Biçimlerini Kullan [Açık]

Bu durumda Set Use system Format OFF dersem dosyada tanımlı olan ayarları alacak ve bağlanan kişinin ülkesel ayarları ne olursa olsun tarih saat formatı dosyaya göre kaydedilecek diye anlıyorum doğrumudur?
...