FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Yeni bir kayıt girdiğimde, varsa "bu kayıt mevcut" desin istiyorum.

0 oy
766 kez görüntülendi
Veri tabanımıza yeni bir müşteri eklemek istediğimde, eğer bu müşteri önceden veri tabanına girilmişse, beni uyarsın "bu kayıt mevcut" desin istiyorum. Hangi script adımları ile yapabilirim. Şimdiden teşekkür ederim.
12, Ocak, 2019 Scripts kategorisinde GalipTurpan (510 puan) tarafından soruldu
Göksel bey merhaba. Cevabınız için teşekkür ederim. Söylediklerinizi yaptım istediğim oldu. Bu çözüm işime yarayacak. Ancak ben istiyorum ki, "müşteri" alanına bir müşteri adı yazdığımda veri tabanında mevcut ise, "bu kayıt mevcut" desin.

1 cevap

0 oy

File > Manage > Database yeni bir alan oluşturun ve özelliklerden resimdeki şekilde değişiklik yapın.

12, Ocak, 2019 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
Göksel bey merhaba. Cevabınız için teşekkür ederim. Söylediklerinizi yaptım istediğim oldu. Bu çözüm işime yarayacak. Ancak ben istiyorum ki, "müşteri" alanına bir müşteri adı yazdığımda veri tabanında mevcut ise, "bu kayıt mevcut" desin.
Üst penceredeki işlemi "Müşteri" alanı için işaretlerseniz;
istediğiniz uyarıyı verir. Ama burada şuna dikkat ediniz. Ad Soyad aynı olup farklı müşteriler için sorun yaşarsınız.
Değerli kardeşim merhaba. Söylediğiniz gibi "müşteri" alanının options özelliklerini Gökçe beyin söylediği gibi ayarladım, fakat veri tabanında mevcut olan bir kayıt girdiğimde istediğim uyarı mesajını vermiyor, yeni kayıt girişi için "müşteri" alanına gidiyor. Ayrıca bir şeyi fark ettim. Gökçe beyin çözümü ile sadece veri tabanındaki son kayıt kontrolü yapılıyor ve yeni girmek istediğim müşteri kaydının veri tabanındaki son kayıt ile aynı olup olmadığı kontrol ediliyor, aynı ise hata msg veriyor. Veri tabanındaki bütün kayıtlar arasında aynı kayıt var mı yok mu kontrol edilmiyor. Bu kontrolün yapılması için script yazmak gerekir diye düşünüyorum.
Selam ederim Galip Bey;

Yuıkarıda Göksel Beyin bahsettiği yöntem sadece FileMaker' a değil tüm veritabanları için kullanılan en geçerli yöntemdir. Fakat siz yine de ben bu işi betik ile yapmak istiyorum derseniz; Farklı yöntemler mutlaka vardır ama benim aklıma gelen basit yöntem. Aşağıdaki bağlantıdan örnek dosyayı indirebilirsiniz.

filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=14762569148829789059

Hayırlı günler dilerim.
Saygılarımla
Ercan bey merhaba cevabınız ve bir uygulamanın linkini verdiğiniz için teşekkür ederim. Ben bir çözüm buldum. Cabitaş gm mehmet cabi söyledi. "Müşteri" alanını değer listesi yaptım. Drop-down list ve Auto-comlete özelliği verdim. Bu durumda bir müşteri adını girmeye başladığımda veri tabanındaki müşteri isimlerini listeliyor, böylece var mı yok mu görebiliyorum.
...