FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Yazdığım program ilerleme kaydettikçe bozuluyor...

+2 oy
386 kez görüntülendi
Programımda zamanında yazıp bitirdiğim calculations fieldları bozulmaya başladı ben kayıtlar arasında dolaştıkça en son ne hesaplattırdıysam onu diğer kayıtlara yazıyor gibi gibi yada hep sabit değer alma gibi bozulmalar olmaya başladı nedeni hakkında fikri ve çözümü olan birisi yardımcı olursa cok sevinirim.

Kendi düşüncemce ilişkiler arttıkça oldu bu bozulma.

 

Bu arada önceden yaptığımda saat gibi çalışıyordu.
19, Ocak, 2019 Filemaker Advanced kategorisinde Maker661 (2,920 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+2 oy
Çok fazla hesaplama alanı kullanmak iyi değildir. Kodlarken hangisi hangisini hesaplıyordu unutabiliyor insan. Özellikle ilişkiler üzerinden yapılan hesaplama alanları. Son yaptığınız hesaplama alanlarını silin. Muhtemelen düzelecektir.
19, Ocak, 2019 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
Tabi denerim ama ilk yaptıklarımda hata oluyor son yaptıklarımda sorun yok. bide o kadar fazla karıştırılıcak bi hesaplatmam yok yani.
Bir de istediğimiz kadar hesaplatma yaptıramıyor muyuz ? Yaptıramıyorsak neden uğraşıyoruz ki önümüze engel koyan bir programla.
Hesaplama alanları genellikle sistemleri yavaşlatır. özellikle ilişkiler ile say topla listele vs gibi komutlar kayıtlar arttıkça yavaşlık sorunu yaratır. Hesaplama alanları yerine betiklere yönelmek hersaman iyidir.
Ayrıca dosyanız zararda görmüş olabilir. Recover edin. Elinizdeki fm lisanssız olabilir. Lisanssız fmlerde çok sorun çıkartır.
Betik dediğinizi bilmiyorum ne olduğunu anlatabilir misin hocam.
trigger ile set field
Yani benim grama göre renk e göre birime göre ve ayrı ayrı tum kurlara göre hesaplatmalarım var bunu nasıl yapıcam ki trigger ile set field kullanarak ayrıca onu da pek bilmiyorum.
0 oy
Hesaplama alanları ya çalışır, ya çalışmaz. Doğru yazıldıysa çalışır, hatalı yazıldıysa veya bir detay atlandıysa çalışmayabilir.

 

Olası hatalar indexleme ile ilgili olabilir. Bozulduğunu düşündüğünüz bir hesaplama formülünü yazabilir misiniz?
23, Ocak, 2019 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
...