FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Portal da boş satır gelmesin

0 oy
479 kez görüntülendi
Merhaba

Sevgili Üstatlar yaptığım adisyon da eğer boş satır var ise açık adisyonları göster dediğimde o boş satırlar adisyon olarak geliyor bunu nasıl önleyebilirim Portal da boş satır gelmesini  istemiyorum. Aynı zamanda Programı açtığımda sadece bu günün Adisyonalarını görmek istiyorum Bugün  diye bir scrip yaptıma fakat getiremedim

 Saygılar

Dosyam: https://drive.google.com/open?id=1uq5Tt7hB4bZwCgHuB2qfvXm1Tlmk0ZPu
27, Ocak, 2019 Database kategorisinde Güven (58,250 puan) tarafından soruldu
27, Ocak, 2019 Güven tarafından düzenlendi

1 cevap

0 oy

Merhaba Güven Bey,

Portalda boş satır görünmemesi için portalın ilişki ayarlarında aşağıdaki işaretli kutucuğun tikini kaldırmalısınız.O boş satır portalın yeni bir kayda hazır olduğu anlamına geliyor.Bu durumda ise portalın kaynak tablosunda  kayıt oluşturmak zorunda kalacaksınız.(Ana tablonuzdan gerekli değerleri değişkene alıp alt tabloya giden,değişkenleri ilgili alanlara set eden bir scriptle alt tabloda yeni bir kayıt oluşturarak)

Diğer sorunuzun cevabı ise 2. resimde Set Variable satırında ve Perform  Find içinde resimdeki değişiklikleri yapın.

 

 

 



 

 

 

27, Ocak, 2019 Şemsi Saracoğlu (133,940 puan) tarafından cevaplandı
Sayın Saracoğlu ilginize ve o engin bilginize çok teşekkür ederim lakin ben Bugün scribini denedim olmadı. Diğeri portal boş alanın gelmemesi için  nasıl bir scrip hazırlayacağımız bilmiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim saygılar.
Güven hocam,çalışmanızı detaylı olarak inceledim.Bu talep ettiğiniz işler kolay,onlar halledilir ancak dosyada daha önemli ve bu haliyle halledilemeyecek sorunlar var.

Öncelikle Satış ve Satış-Adisyon layoutlarınızın her ikiside Satış tablonuzdan üretilmiş.Bu kesinlikle yanlış.Adisyon için farklı bir tablonuz olmalı ve hem Satışla hem Ürünle ilişkili olmalı.Bunun için sitede bir çok örneğini bulabileceğiniz "Fatura" çalışmalarını inceleyin.Filemaker içinde hazır olarak verilen "Fatura" uygulamasını da inceleyebilirsiniz.

Bence çalışmanızı daha karmaşık hale getirmeden ilgili örneklerden yola çıkarak yeni bir çalışmaya başlayın.Ancak bir çalışmaya başlamadan önce "İlişkiler" konusunu tam olarak anlamanızı öneririm.


Ama ben ilişkilerle uğraşamam diyorsanız, aşağıdaki linkten tam yapmak istediğiniz yazılımı tasarlayan bir geliştiricinin ders serisini takip edebilirsiniz.(çok az ilişki ve bolca script ile çalışan biri.Linkteki video serinin ilk dersi.)



...