FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Portal Sorunu

+2 oy
655 kez görüntülendi

Merhabalar,

Ekli tabloda hazırladığım portal alanına droplisten şeçim yaptığımda altına 2. bir kayıt açtıramıyorum nerede hata yaptığımı bana söyleyebilir misiniz?

Konu ile ilgili birçok konu olduğunun farkındayım çok araştırdım hatta videosunu bile izledim fakat çözüm üretemedim yardımcı olursanız sevinirim :) 

Şimdiden teşekkürler

http://filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=9776490127324949736

29, Ocak, 2019 Raporlama kategorisinde cronikk (10,330 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+1 oy

Portalda alanları yerleştirdiğiniz yer hatalı. İlk satıra (rengi farklıdır) alanı yerleştirmeniz lazım. Bu sayede alan portal içine girer. Layout object inspector ile de portalın içine girdiğini teyit edebilirsiniz.

 

29, Ocak, 2019 F. Osman Cabi (197,920 puan) tarafından cevaplandı
Yardimlariniz icin tesekkur ederim :)) suanda deneme yapamiyorum ama semsi beyin soyledi daha mantikli geldi :)) mesela baski ebadi portalin icinde ama o da calismiyor ?  Yoksa sizi yanlis mi anladim :)
Şemsi bey'in söylediği doğru. Ben ilk gördüğüm sıkıntıyı hızlıca yazmıştım.
+1 oy
Layoutunuzun ana tablosu ile portalın kaynak tablosu aynı.Bir siparişin alt tablosu olarak adı mesela Sipariş Ögeleri olan farklı bir tablonuz daha olmalı..Fatura ile Fatura Kalemleri ilişkisi gibi....
29, Ocak, 2019 Şemsi Saracoğlu (133,940 puan) tarafından cevaplandı
Cok tesekkur ederim soylediginizi anladim ama umarin uygulamada basarabilirim isin kotu yani basit bir hatadir diye ben projeme devam ettim umarim hepsini degistirmek zorunda kalmam :)))
Ana tablo ve alttablonun basitce anlatilmis bir videosunu buldum.
Size bunu izlemenizi onerecegim ve FileMaker ile gelen baslangic dosyasi olan Invoices.fmp12 dosyasini aciniz ve onun uzerinde degisiklikler yaparak biraz kendinizi gelistirebilirsiniz.

Yardimlariniz icin cok tesekkur ederim video izlemeye basladim bile :)
Şemsi bey valla ben orjinal dosya üzerinde çalışırken arap saçına dönderdim işin içinden çıkamıyorum sorudakş örnek dosya üzerinden düzeltme yapıp paylaşabilirmisiniz nasıl olacagını en azından oradan bakayım :(
Sorudaki dosyada hangi alanların ana tabloda hangilerinin alt (portal) tabloda olacağını ve ayarlar tablonuzun  ne anlama geldiğini bilebilsem sorun değil,düzenlemeye çalışırdım.İsterseniz burada senaryonuzu anlatmayı deneyin ya da dosyanızda üç ayrı tablo ve bu tablolarda olması gereken alanları oluşturun sonrasında buradan devam edelim..
Anlatmaya çalışayım :) umarım başarılı olurum :)
portal 1 deki kağıt cinsi Fiyat listesi loyuttundan geliyor.

Portal 2 deki baskı ebadı ve baskı şekli ise ayarlar layotundan geliyor portal içindeki diğer fieldler ise hesaplama veya lookup ile getiriyorum.

Zaten anlayamadığım kısım hangisi alt tablo hangisi orjinal tablo kısmı ? hangisini hangisi ile ilişkilendireceğim orada karıştırıyorum.

Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
...