FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

SVG Haritalı Müşteri Veritabanı (Örnek Dosya)

+9 oy
1,505 kez görüntülendi

Herkese Selamlar,

Bir süredir SVG haritalı bir HTML-JS-CSS çalışmayı FileMaker müşteri veritabanında kullanmayı düşünüyordum.Gece biraz uğraşınca en azından örnek olarak kullanılabilecek bir çalışma oldu.

 

Javascript ve CSS'i HTML içine gömünce tek dosyada halloldu.Çalışma içindeki HTML alanından renkler ve boyut üzerinde oynamalar yapabilirsiniz.Çalışmaya bir de Genişlet-Daralt tipi bir liste layout ve  bir  örnek olması amacıyla hava durumu için bir web servisi uygulama ekledim (Hava Durumu FMSP7'den)...

Ek olarak İl-İlçe-Semt-Köy/Mahalle-Posta Kutusu uygulama eklendi.Bir kaç tanede alanları rastgele doldurabilmek için örnek scriptler var...

Dosyayı indirin.

 

 

 

 

Not: Haritada ilin üzerine gelindiğinde çalışan bir tooltip var ancak Filemaker'ın IE inadı yüzünden çalışmıyor,HTML alanı .html uzantısıyla export edip Chrome ile çalıştırırsanız göreceksiniz..

 

İşe yarar bi hale getirmek için önerileriniz olursa buradan yazınız....

 

 

13, Ekim, 2019 Uygulamalar kategorisinde Şemsi Saracoğlu (133,940 puan) tarafından soruldu
13, Ekim, 2019 Şemsi Saracoğlu tarafından düzenlendi
hocam elinizi sağlık, admin şifresini paylaşabilirmisiniz?

5 Cevaplar

+3 oy
Şemsi hocam çok teşekkürler emeğize sağlık
13, Ekim, 2019 Nuri Özbilenler (19,120 puan) tarafından cevaplandı
Sağolun Hocam.
+3 oy
Selam ederim Şemsi Hocam;

 

Emek harcamışsınız hocam ellerinize sağlık.

Zaten işe yarardan öte zaten süper bir çalışma olmuş hocam. Geliştirmek adına bir fikir vermek gerekir ise; İl değişince seçilen ilin hava durumu gösterebilir mi?

 

Hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla.
14, Ekim, 2019 ercanD (71,080 puan) tarafından cevaplandı
Teşekkürler Ercan Hocam...Evet hocam,şehre göre hava durumu güncelleme güzel olur tabi,ancak her kullanan kendi API anahtarını alırsa çalışır zira şu an kullanılan sorgu sınırı olan ücretsiz bir anahtar.
+3 oy
Şemsi Hocam şık dokunuşlar yapıyorsuz. Elinize ve emeğinize sağlık
14, Ekim, 2019 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
Eyvallah Hocam.
+3 oy

Güzel bir dosya olmuş, bir CRM programında benzer bir harita koymuştum, satış rakamlarına göre renklendirme düşüncelerimiz vardı ama çok vakit harcamak istemediğimiz için kaldı. Harita ile entegre çalışan bitmiş bir uygulama görmek güzel

 

Harita kullanımı oldukça pratik olmuş, hartitadaki tooltipler mac'te (safari ile) gözüküyor. Ancak Türkiye haritası container alana sığmıyor.

 

Haritanın işi görselleştirmesi güzel ama benim en beğendiğim bölüm sub-summary olan liste ekranı. Yalnız il adı ve ildeki müşteri adedi alt alta görmek ekranın neredeyse yarısına mal oluyor, küçük bir düzenleme yaptım, şu şekilde görüntü elde edebildim. 

 

Bu arada kullanma yazıyor ama kısayol kullanırken (zoom-in/out, actual size) yanlışlıkla cmd+0 yaptım, bazı kayıtları bozdum galiba :)

14, Ekim, 2019 F. Osman Cabi (197,920 puan) tarafından cevaplandı
Osman Hocam kesinlikle daha güzel olmuş,teşekkürler..Hocam ayrıca HTML içinden harita boyutu değiştirilebilir.
+2 oy
şemsi bey merhaba

bu uygulamanin Dünya haritasi üzerine uygunlanmis hali varmidir?Birde iller uzerinde ilin adi ve toplamdaki musteri saysinini otomatik olarak surekli gormemiz mumkunmudur?

tsk
19, Şubat, 2022 UglyRed (12,540 puan) tarafından cevaplandı
...