FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Programdan script e müdahale mümkünmüdür

+3 oy
469 kez görüntülendi
Scriptler programın olmazsa olmazı.Benim sormak istediğim şu programda bazı text değerleri eşitlendiğinde script in if li değerine müdahale mümkünmüdür

örnek

if [lisanslı Kullanıcı="küçük bakkal"] bu scriptin içindeki küçük bakkal proramdan müdahale ile veya başka bir scriptle değiştirilebilirmi
19, Kasım, 2019 Eğitim kategorisinde karadoruk (4,680 puan) tarafından soruldu

3 Cevaplar

+2 oy
Herkese selam ederim;

 

Her ne kadar ne yapmak istediğinizin mantığını anlamasam da direkt olarak her hangi bir betik satırını metinsel olarak değiştiremezsiniz. Ancak; Değişkenler oluşturarak koşula göre bu değişken değerlerini değiştirebilirsiniz.

Şöyle ki;

Set Variable [ $lisansliKullanici; Value:"KucukBakkal" ]
If [ $lisansliKullanici = "KucukBakkal" ]
Set Variable [ $lisansliKullanici; Value:"BuyukBakkal" ]
End If
If [ $lisansliKullanici = "BuyukBakkal" ]
Show Custom Dialog [ Title: "Bilgi"; Message: "Merhaba Dünya"; Default Button: “OK”, Commit: “Yes” ]
End If
 

Çok mantıklı olmadı ama; Aslında tam olarak ne yapmak ve hangi sonuca ulaşmak istediğinizi açıklarsanız daha  güzel sonuçlar elde edilebilir diye düşünüyorum.

 

Herkese hayırlı günler dilerim.

 

Saygılarımla.
19, Kasım, 2019 ercanD (71,050 puan) tarafından cevaplandı
cevap için çok teşekkür ederim.Yapmak istediğim şu yaptığım programı script ile lisanslamak istiyorum daha sonra değişmem gerekirse scripte girmeden programın içinden değişebilmeliyim veya onu değişecek başka bir scripti çalıştımalıyım acaba mantığım yanlışmı
+4 oy
Bahsettiğiniz olayı anket uygulaması yaptrığımda kullanmıştım.Bir tablonun içine yazdığım verilerle script tarafında da evaluate komutunu kullanarak programın istediğiniz şekilde çalışmasını sağlayabiliyorsunuz.Böylece tabloya girdiğiniz veri ile programın vereceği tepkiyi siz belirliyorsunuz.
19, Kasım, 2019 DOKTRIN (39,970 puan) tarafından cevaplandı
+3 oy
bir aktivasyon sistemi geliştirebilirsiniz. biz bazı paket uygulamalarımızda kullanıyoruz, bildiğim kadarıyla filemakerturk'den Ercan abi ve Süleyman abi de bu konuda biraz çalıştı.

 

Sistem temel, yazılım lisansız ise kullanıcının bir kod girmesini istiyor. Script kodu kontrol ediyor, arka plandaki algoritmaya uygunsa lisanslı olarak değerlendiriyor, yoksa demo kullanımına geçiyor.
19, Kasım, 2019 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
söylediğinizi bende yaptım program kendi şifre üretiyor ve her seferinde şifre değişiyor problem şu programı boş olarak başka bilgisayara kurduğumuzda şifreleme sistemi yeni başladığı için hep aynı şifre ilk başlangıçta programı aktive ediyor program açılmadan kopyalandıkça yeni şifre üreten bir sistem ama bana bile söylerken mantıksız geliyor.Ama bir yolu olmalı yapan yapmış çünkü
bir yöntem olarak program her açılışta random bir sayı üretir, sizin buna karşılık bir şifre üretip müşterinize vermenizle etkinleştirme gerçekleştirilir.

üretilen sayı random olacağı için kullanılan şifrelerde her seferinde değişecektir.
ilave bir not;

bu konuda pratik bir çözüm uygulamanız yeterli bence. kopya/korsan kullanmak isteyen gerçekten istiyorsa muhakkak kullanır.

örneğin filemaker gibi global uygulamalar da bile isteyen korsan kurulum yapabiliyor. hatta filemakerla çözüm üretip satıp, hala filemaker'ı lisansız kullananlar da var. konu biraz farkındalık, emeğe hakka saygı ile ilgili.

siz daha çok önlem aldıkça lisanslı kullanan müşterileri yorarsınız. buna harcanılan efor ürüne harcanırsa mevcut müşterilere daha çok faydası olur.
ve bende şöyle düşündüm script ile kullanıcıyı sabitleyeyim başka pc de o kullanıcıyı görmediği zaman da aktif olmasın program.Daha sonra bu scrip ti programın içinden değişebilirsem aynı programı başkalarındada kullanabilirim.Yani kullanıcı arkadaşından bu programı alarak kullanamasın Get ( PersistentID ) ile her bilgisayarda aktif olmamasını sağladım ama benim ilk verdiğim şifre her programda işe yarıyor boş program kopyalandığında ilk şifre yine aktif ediyor
Get ( PersistentID ) çok güvenilir değil, dikkat edin!
Herkese selam ederim,


Osman Hocamın dediği gibi ( Osman Hocam size de ayrıca selam ederim.) bu konu üzerinde bir hayli çalışmıştım. Farklı kaynaklar ve farklı örnekler inceledim. Bir kaç örnekten esinlenerek bir şeyler yapmıştım. Amma velakin beklentilerimi karşılamadı. Beklentilerimi karşılamadı derken; İncelediğim uygulamaları küçümsediğim, beğenmediğim anlamı çıkarılmasın. Daha otomatik bir şeyler olsun istedim. Bu işi kendim çözmeye karar verdim.

İncelediğim uygulamalar arasında en çok beğendiğim Code-X. İndirip bir inceleyin isterseniz. Takıldığınız bir şey olur ise imkanlar dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.

Hi-Voltage - Code-X
https://hi-voltage.com.au/products/code-x/

Herkese hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla.
...