FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Value list koşullu

+2 oy
850 kez görüntülendi
Değerli arkadaşlarım
Bir value list alanında hem related (ilğili) hem tüm kayıtları getirebilirmiyiz? Veya tüm kayıtların içinde ilğili kayıtları renklendirebilirmiyiz bununla ilgili bir teknik var mı?
Peşinen teşekkürler
19, Kasım, 2019 Uygulamalar kategorisinde Nuri Özbilenler (19,080 puan) tarafından soruldu

1 cevap

+3 oy
Veriler formatlı (renk, punto, font vs.) kaydedilmiş olsa bile değer listesinde (value list) düz metin olarak gözükür. Yani ilişkili (related) olanları renklendirmek yerleşik (built-in) özelliklerle mümkün değil.

Alternatif olarak değer listesi yerine card window ile bir liste ekranı görüntüleyebilirsiniz belki, yada popover içinde portal koyarak değer seçmesini sağlayabilirsiniz.

Bir diğer aklıma gelen çözüm, ilk önce sadece ilişkili (related) değerleri gösterir, bir onay kutusu (check-box) işartlendiğinde tüm değerleri gösteren değer listesine dönüşür. Kullanıcı bu sayede ilişkililer arasında bulamazsa bu kutuyu işaretleyip hepsini görür.

Başka bir yöntem de renk değil ama bir karakter olabilir. ASCII tablosunda yer alan sembol yada emoji karakterleri ile değer listesinde yer alan ilişkili kayıtları hesaplama alanı marifeti ile işaretletebilirsiniz. Ancak hesaplama sonucu endekslenebilir (indexed) olması gerekiyor. Bunun çözümü için hesaplamaya alternatif bi çözüm bulmak gerekebilir.
19, Kasım, 2019 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
Osman bey
İkinci çözümünüzü yaptık çift field yapıp birisi ilğili value list birisi tüm kayıtları sergiliyor üst üste koyduk bir düğme ile field leri değiştirebiliyoruz ancak başka teknik var mı diye merak ettik.
ben de ettim doğrusu, biraz düşündüm, ilk aşamada bunlar çıktı. başka arkadaşlardan da öneriler gelecektir muhakkak.
Selam ederim Nuri Hocam, selam ederim Osman Hocam,


ExecuteSQL fonksiyonu ile de basit bir şekilde oluşturulabilir. Ayrıca listeye harici değerlerde eklenebilir. İşin az zahmetli kısmı da, liste değerleri için koşul betiği hazırlamak.

"Tümü" & ¶ &"Bugün" & ¶ & ExecuteSQL ( "
 SELECT DISTINCT alan
 FROM tablo
" ; "" ; "" )

Hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla.
Ercan Hocam Şükranlarımı sunarım.
...