FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Online T.C. Kimlik Numarası Doğrulama

+6 oy
958 kez görüntülendi

Herkese selam ederim;

 

Bir kaç ay önce T.C. Kimlik Numarası Doğrulama yazımda, girilen kimlik numarasının geçerliliğinin kontrolünü yapan basit bir fonksiyon paylaşmıştım. Şimdi ise; Girilen T.C. Kimlik Numarasını direkt olarak nvi.gov.tr adresinden doğrulamasını yapmakta. Bu iki çalışmayı birleştirerek de kullanabilirsiniz. 

Değerli hocalarımızın bu konu ile ilgili çözümleri vardır mutlaka. Fakat ben çözüme ulaşamamış yada konuyu merak eden arkadaşlarımız için paylaşmak istiyorum.

Kaynaklar

Hedefimiz vergi kimlik numarası sorgulama :)

T.C. Kimlik Numarası Doğruma çalışma dosyasını indirmek için tıklayın.


Herkese hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla.

23, Kasım, 2019 Uygulamalar kategorisinde ercanD (71,050 puan) tarafından soruldu
Ercan hocam emeğinize sağlık
Hocam yanlız F16 da açtığımda Cudtom Functions kodunu görebiliyorum fakat F18 de ise o kodu bulamıyırum saygılar
Selam ve teşekkür ederim;

Güven Bey tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım. Özel fonksiyonla ( Custom Functions) herhangi bir işlem yapmadım ama! Bir görsel ekleme imkanınız var ise daha net anlayabilirim.

Hayırlı günler dilerim.
Saygılarımla,
Çok sğolun ben sadece FM18 de Custom Functions nerede olduğunu öğrenmek istedim Fm16 da  File/manage altında FM18 nasıl çalışıyor
Saygılar
Edit > Preferences
Açılan Preferences diyalog penceresinde General sekmesinin en altında yer alan Use advanced tools onay kutusunu işaretleyip FM i yeniden başlatırsanız gelişmiş Araçların tümünü görmeniz mümkün olacaktır.
Ercan Hocam size çok minnetarım Allah razı olsun çok taşekürler
Emeğinize sağlık.
Teşekkürler Ercan abi. Ellerine sağlık.

1 cevap

+4 oy
 
En İyi Cevap
Elinize sağlık, faydalı bir örnek olmuş. Biliyorsunuz filemaker.com'da bir bölüm açıldı. Bu örnekleri FileMaker.com'da da yayınlamak faydalı olur.

Şu sıralar daha önce hazırladığımız bazı örnek dosyalarımızı elden geçiriyoruz, sonrasında yayınlayacağız.

Sizin örneklerinizi de yayınlayalım, isterseniz doğrudan siz gönderin, isterseniz de ofisten biz de destek olalım süreçlerle ilgili.

 

Vergi numarası örneğinde adresi de alacak bir web servis bulursanız çok makbule geçer. Bazı kurumların el altından verdiğini biliyorum, ama halka açık "public" bir servis yok sanırım :S
23, Kasım, 2019 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
23, Kasım, 2019 ercanD tarafından seçilmiş
Selam ederim Osman Hocam;

Teşekkür ederim. Paylaşım konusunda siz nasıl derseniz. Benim için sorun değil size uyarım. Sizin yayınlamanız daha doğru olur düşüncesindeyim.

Vergi numarası sorgulama işlemleri için TNB veb servisini kullanacağım. Mali Müşavirlere ücretsiz hizmet veriyor. Bir kaç ay önce çalışmaya başlamıştım. Bir yerde tıkanınca doküman istedim bir ay sonra cevap yazdılar istediğiniz ekte gönderildi diye. Lakin ek bile yoktu. :) Sonra bir daha mesaj yazdım. Bir hafta sonra eki de gönderdiler. Detaylı incelemeye fırsat bulamadım. Dün aklıma geldi çalışmaya başlayacaktım ki çalışma dosyamı sildiğim aklıma geldi. Ben de biraz kolaydan başlamak istedim. Ve bu gün T.C. Kimlik Numarası Doğruma çıktı. Neyse kolayı hallettik. Şimdi sıra zorda.

Osman Hocam; Bu vergi numarası sorgulamanın public olması biraz sakıncalı diye düşünüyorum. Hele bir de şimdi yeni çıkan kanuna ( kvkk ) göre daha da sakıncalı hale geldi. Bunun için bu hizmeti public yapacaklarını pek ihtimal vermiyorum.

TNB de T.C. Kimlik Numarası ve Vergi Kimlik Numarası ile sorgulama yapılabiliyor. Yapılan sorgulamada Ad, Soyad, Baba Adı, Vergi Daire Kodu, Vergi Dairesi, Vergi Hesap No,Adres, İl,ilçe, Meslek Kodu ve Açıklaması bilgilerini almak mümkün.

Hayırlı günler dilerim.
Saygılarımla,
" Hedefimiz vergi kimlik numarası sorgulama " işlemi de an itibari ile çözülmüş durumda :)
...