FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Sayfa sayısı birden fazla olan resmi görüntüleme scripti

+1 oy
287 kez görüntülendi
Merhabalar,

Filemaker 7 de bulunan resim alanına atılan bir jpeg dosyası iki veya daha fazla ise bu sayfaları göstermiyor. Sadece ilk sayfa görünüyor. Bir script yardımı ile başka bir dosya ile açabilir miyim örnek script var mıdır?
25, Mayıs, 2020 Scripts kategorisinde mavi (2,330 puan) tarafından soruldu

1 cevap

+1 oy

merhaba, öncelikle filemaker 7 oldukça eski bir sürüm, mevcut ihtiyaçlarınızı karşılıyor olsa bile yeni sürümlere göz atmanızı öneririm. bu konuda çeşitli meetuplar düzenliyoruz. yakında özellikle eski sürüm kullananlar için aradan geçen zamanda neler ekledi konulu bir meetup'umuz daha olacak. Bu duyurulardan haberdar olmak için sosyal medya hesaplamızdan (twitter: @filemakerdestek, @osmancabi, LinkedIn: Cabitaş Yazılım, Instagram: @cabitasmuhendislik, YouTube: Cabitaş Mühendislik) takip edebilirsiniz.

 

sorunuza tarafına tekrar dönelim. jpg dosyasının birden fazla sayfa olması durumunu anlamadım,  jpg resimi preview modunda mı göremiyorsunuz yoksa alan önizlemesinde mi?

 

25, Mayıs, 2020 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
Bir jpg dosyası (ama birden fazla sayfa) Bu bir jpg dosyası file maker ın resim (container) alanına atılıyor. Resmin kendisi bağımsız olarak açıldığında tüm sayfalar görünüyor. Ama File maker içinden bakılmak istendiğinde ikinci sayfa görünmüyor. sadece ilk sayfa görünüyor. Bu durumu bir script ile çözebilir miyim? scripti başka bir programa yönlendirip (örn ırfanview gibi) resmi file maker içinden açabilir miyim? Bununla ilgili örnek bir script var mıdır?
Jpg dosyası resim dosyasıdır. Birden fazla sayfa jpg formatında desteklenen bir özellik değil.

Kastettiğiniz PDF dosyası ise (sanırım filemaker 12 ile gelmişti) interactive container seçeneği ile doğrudan container alandaki pdf dokümanının icerigini görebiliyorsunuz.
Teşekkür ederim ama benim demek istediğim başka bir şey. Kastettiğim dosya PDF dosyası değil jpg dosyası. Bir belge tarama yapılırken single olarak değil multi olarak taranıyor ve jpg dosyası olarak kaydediliyor ve file maker içine atılıyor
tif ya da tiff olabilir aslında o resim.
...