FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

müşteri kartındaki bir kişiye yeni bir işlem açmak

+2 oy
547 kez görüntülendi
merhaba arkadaşlar. filemaker'da yeniyim ve bir sorunum var;

"müşteriler" adlı bir tablo ve buna bağlı bir layout var buradan yeni müşterilerin bilgilerini girip bir müşteri kartı oluşturuyorum.

birde "işlemler" isminde ayrı bir tablo ve buna bağlı bir layout var. bu formdan da daha önceden oluşturduğum müşterilerden seçip o kişiye verilen hizmetleri giriyorum.

müşteri kartına yaptığım bir butona bir script ekleyip hangi müşterinin kaydı aktif iken bastıysam o müşteri için ikinci form olan "işlemler" layout'una yeni bir record açıp o record içerisinde bulunan ilgili field alanlarını (ad soyad, telefon, email gibi) dolu olarak getirmesini ve kalan boş alanlardan ilkine gitmesini istiyorum.

yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı acaba? saygılar..
21, Temmuz, 2020 Scripts kategorisinde conqueror34 (330 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+1 oy
.merhabalar. İki tablo arasında relationship oluşturup,

ad soyad = ad soyad

and telefon = telefon

and email =  email

alanları arasında bağlantı kurman gerekir. Ayrıca "Allow creation ..." yazan ilk seçenek her iki tarafta da işaretli olmalı. Sonrada kurmuş olduğun bu relation ile ilgili portal oluşturarak aynı tablo içerisinde veri girişi yapabilirsin.
21, Temmuz, 2020 namsoli (4,130 puan) tarafından cevaplandı
hocam ben aslında iki ayrı tablo arasında relationship oluşturmuştum ilişkileri ayarlı durumda fakat benim sorum farklıydı. aktif olan müşteri ekranında iken oradaki "işlem gir" butonuna bir script yazarak "işlemler" formunu açtırıp oradan yeni bir kayıt açıp kayıtta adı soyadı telefon gibi bilgileri az önce açık olan müşteri kartındaki bilgilerden bakarak aynısını ilgili field'lara yazdırmak istiyorum. Bu işlem için gerekn script nasıl olmalı hangi komutları kullanarak yapabilirim.?
+4 oy

İlişkileri doğru kurduysanız bunu bir kaç ayrı yolla yapabilirsiniz,yöntemlerden biri için bir dosya hazırladım.

Örnek dosyayı inceleyin.Değişiklik isterseniz buradan yazın.

21, Temmuz, 2020 Şemsi Saracoğlu (133,920 puan) tarafından cevaplandı
çok teşekkür ederim. emeğinize sağlık. tam istediğim gibi olmuş. butondaki scripti kendi çalışmama uyarlayacağım. saygılar..
...