FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

İmport tekniği hakkında

+1 oy
347 kez görüntülendi
Değerli arkadaşlar;

Burada bir tartışma başlatmak istiyorum Masaüstünden veya belgelerden bir Filemaker dosyadan import ederken ilerde masa üstünde dosyanın yeri değişmesi veya isminin değişmesi halinde İmport işleminin etkilenmemesi için hangi yollar izlenebilir nasıl değişkenler ayarlanabilir ki!

Ayrıca 3 gün önce You Tube de Nick Hunter tarfından bu İmport işlemi ile ilğili bir video yayınlandı burada import edilecek portalda ki kayıtlar önce geçici dosyalara Excel veya cvs. olarak kaydeliyor oradan tekrar Filemaker'e import ediliyor bununla ilğili bilğisi olan ustalar bilğilerini paylaşabilirler mi ve bir demo dosya paylaşabilir mi ? ayrıca bu tekniğin böyle yapılmasını amacı nedir ki?
7, Kasım, 2020 Scripts kategorisinde Nuri Özbilenler (19,120 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+1 oy
 
En İyi Cevap

Örnek dosyanın script adımlarındaki açıklamaların Türkçeleştirilmiş hali.Bu dosya fatura gibi alt kalemleri olan dosyalarda ana kayıt ile birlikte bağlı alt kayıtları da çoğaltmak amacıyla oluşturulmuş.

 

Dosyanın Youtube'daki açıklamasında bahsedilen "saatlerce çalışmadan tasarruf" derken kastedilen şey, import yöntemiyle ilgili değil.Fatura gibi uygulamalarda biliyorsunuz aynı ya da birbirine benzeyen alt kalemleri olan birçok fatura ortaya çıkar.Bir satışın aynısından bir daha yapılmışsa "alt kalemleri yeniden doldurmakla uğraşmayın" anlamında bir tasarruftan bahsediyor.

7, Kasım, 2020 Şemsi Saracoğlu (133,940 puan) tarafından cevaplandı
9, Kasım, 2020 F. Osman Cabi tarafından seçilmiş
+1 oy
Paylaşım için teşekkürler Nuri abi.

Kaydı çoğaltmak için bir çok projede bu yöntemi kullanmıştık. Döngü kurulan scriptlere göre daha pratik ve hızlı. Ancak bu yöntem WebDirect tarafında çalışmaz.

Execute Data API kullanarak bir alternatif düşünülebilir belki, bu sayede platform bağımsız çalışır.
9, Kasım, 2020 F. Osman Cabi (197,920 puan) tarafından cevaplandı
...