FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Liste Görünümünde Satırdaki Bir Değeri Değiştiren Düğme

+1 oy
270 kez görüntülendi

Merhaba,

Liste görünümünde belirli sonuçları döktüğüm bir sayfa var. Bu sayfada, her bir satırın yanında düzenleme ve durum değiştirme düğmeleri bulunuyor. Düzenleme düğmesini sorunsuz kurgulayabildim. Bulunduğu satırdaki kaydı açıp düzenleme düzenleme yapıp kaydedebiliyorum. Ancak bazı düğmelerin daha otomatik çalışmasını istiyorum. 

 

Mesela kaydın durumunu beklemeden onaya alacak bir düğme ile o sayfa hiç düşmeden liste üzerinde durum değiştirmek istiyorum. Aslında Replace Field Contents ile biraz denedim ama son geldiğim noktada durumu değiştirmek istediğimde listedeki tüm kayıtların durumunu değiştiriyor. Sadece düğmenin bulunduğu satırdaki kaydın durumunu değiştirtmeyi başaramadım.

 

Bunu nasıl yapabilirim? Farklı bir görünümde mi çalışmam gerekiyor yoksa scripti doğru yzınca her görünümde bunun yapmam mümkün mü?  

3, Ağustos, 2021 Scripts kategorisinde halilabi (11,220 puan) tarafından soruldu
3, Ağustos, 2021 halilabi tarafından düzenlendi

2 Cevaplar

+2 oy
 
En İyi Cevap
Esasında başka bir pencereye geçmeden "Set Field" komutu ile yapabilirsiniz. Sizdeki örneği net bilmiyorum ama yeni durum değeri doğrudan script parametresi (get(scriptparameter) fonksiyonu) ile alınabilir. Bu sayede aynı script parametre değiştirerek farklı düğmelere atanabilir.
3, Ağustos, 2021 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
20, Ağustos, 2021 halilabi tarafından seçilmiş
Evet siz olduğunu söyleyince tekrar denedim bu şekilde hallettim, desteğiniz için teşekkür ederim. Çalışırken bir hata yapma ihtimalim yüksek; o zaman bazen bu iş bu yöntemle olmuyor deyip başka nasıl yapabilirim diye bakıyorum. Bir süre daha böyle gider sanıyorum :)
+1 oy
  • Go to related record ile ilgili satırdaki kaydı New Window diyerek Card modelinde yeni pencerede açtım (Bunu. genel olarak kaydı düzenleme düğmesi için zaten yapmıştım)
  • Set Field ile calculated resulttan yeni veriyi ekledim. (Bununla neden o kadr uğraştım bilmiyorum, her denemede başka bir yerde hata ettim sanıyorum... Cahillik. Türlü türlü modeller denedim set field yapana kadar.)
  • Commit Request
  • Close Window

Bu şekilde anlık bir pencere açıp kapama ile halloldu. Pencere açmadan aynı layout üzerinde yapamamıştım, belki o esnada başka hata yapmış olabilirim.

3, Ağustos, 2021 halilabi (11,220 puan) tarafından cevaplandı
...