FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Ekran boyutu otomatik olur mu?

0 oy
1,331 kez görüntülendi
Grafiğini yaptığımız ekranı 15 inc e göre yaptık daha büyük ekranda kenarlarda boşluk olur, daha küçük ekranlarda ise tamamı gözükmez. Uygulama ekran boyutuna göre kendisi otomatik ayarlayabilir mi?

Tüm loyautları yeni pencerede göster deyip bunuda ekrana göre ölçüsünü otomatik ayarla diye bir şey var mı veya bunu scriptle yapabilirmiyiz? veya başka başka bişey........
12, Haziran, 2015 Database kategorisinde Muhteshem (52,960 puan) tarafından soruldu

3 Cevaplar

0 oy
 
En İyi Cevap

Osman beyin dediğine ilaveten farklı bir yöntem daha kullanabilirsiniz. Sayfanın boyutu ayarlanamasada nesnelerin dizanynı ayarlanabilir bir kaç layout daha az kullanmanızı sağlar. Örnek Dosya Ektedir

12, Haziran, 2015 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
12, Haziran, 2015 F. Osman Cabi tarafından seçilmiş
Güzel bir yöntem, yalnız nesne sayısı arttıkça bakım/düzenleme işleri ve FileMaker'ın ekranı "render" yapma hızını etkiler diye düşünüyorum. Fayda/Maliyet olarak düşünürsek, bu kadar çabaya karşılık alınan fayda değer mi emin değilim.

Büyük ekranla çalışanlar pencerenin kalan kısmında web tarayıcısı, eposta istemcisi gibi diğer programlarla kullanabilirler. Yahut ekranı %150 boyut ile nesenleri/metinleri daha iri görebilirler.
Bir kaç kişinin bağlandığı ufak yazılımlarda sorun olmaz. Fakat büyük yazılımlarda uzak durulması gereken bir yöntem.
Değerli bilgiler için teşekkür ederim.
bir script her paşlatılanın verdiği değeri ayrı ayrı tutarmı?
a kullanıcı programı şifre vs girdi başlangıç ekranına geldi mesaj çıktı 15 girdi ayarladı

kullanıcı b programı açtı mesaj çıktı 17 girdi ekranı büyüdü

a kullanıcı 15 gir mişti b kullanıcı 17 girdi akullanıcısındaki 15 a kullanıcısı programı kapatıncaya kadar aklında tutarmı yoksa b kullanıcısının girdiği 17 yi mi aklında tutar

yani script işlemi bilgisayar bazında da yapabilirmi?

biraz kastık ama dueum nedir.............
0 oy

"New Window" veya "Move Rezise Window" script adımlarında pencrenenin konumunu ve ölçülerini belirleyebiliyorsunuz. Bu komutlarla her bölümün yeni pencerede istediğiniz ölçülerde açılmasını sağlayabilirsiniz.

 

Auto sizing (Object Inspector'un Position bölümünün altında) kullanarak nesnelerin pencere boyutuna göre büyüyüp küçülmesini sağlayabilirsiniz. Portal'a auto sizing uygulayarak ekran boyutu büyüdükçe satır sayısının artmasını sağlayabiliyorsunuz. Ancak enlemesine genişleme genelde çok pratik olmuyor/fayda sağlamıyor. Sadece bir nesneyi genişletebiliyorsunuz, ne yazık ki ekrandaki tüm nesnelerin orantı bir şekilde büyütmüyor.

12, Haziran, 2015 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
peki şu olamazmı

düğmeye scrip le yeni pencerede aç buna yükseklik ve genişlik verdik fakat bu sabit oluyor.
bunu biz açılış ekranına bağladık script ten çıkmadan bize ekran ölçüsünü sorsun 13-15-17-19-21 gibi bunu girincede scripte  değer 13 girilirse ekranı şu ölçüde aç 15 girilirse şu olçude aç dersek buna göre program her kapatılıp açıldığında soracak demektir ekranda uğraşmak yerine bu dahakolay gibidir bunu sadece karşılama ekranına yaptık burda randımanlı olursa diğer loyautlara çoğaltabiliriz. burdada her loyauta gidişte boyutsoracak derseniz bunuda program kapatılıncayakadaraklında tut dersek aklında tuttuğunuda her loyauta giderken uygularsa olur gibi.biraz dağınık yazdım düşüncede toparlanırsa anlaşılır sanırım.
Get ( WindowDesktopHeight ) ve Get ( WindowDesktopWidth ) fonksiyonları ile ekran çözünürlüğünü tespit edebilirsiniz. Bu sayede ekran çöznürlüğünü baz alarak farklı layotulara geçiş ve pencere boyutlarını ayarlayabiliyorsunuz.
script menüsünde get fonksiyonu yokmu yoksa benimkimi göstermiyor eğer yoksa, isteklerim olamaz!!!
new windov
move resize
adjust
işimi çözemedi

get bekliyom bide bunu deneriz
henüz fm bu isteğime cevap veremiyormuş...:)
0 oy

Merhaba,

 

Betik ile yaptığım çalışmada;

 

17, Aralık, 2015 misafir tarafından cevaplandı
...