FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Filemaker Genel - Filemakerde sql kullanımı

+2 oy
1,107 kez görüntülendi
13, Haziran, 2015 SQL kategorisinde Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından soruldu
23, Temmuz, 2015 Goksel_Gokce tarafından düzenlendi

1 cevap

+2 oy
 
En İyi Cevap

Biraz ileri konulara gelsek iyi olur sanırım. Filemakerde sql kullanmak çoğu zaman daha az kod kullanmamızı sağlar. Sayfaya git şurya şunu setle ara sonucu değişkene aktar sayfaya gel vs adımları yerine tek bir satır kullanmamız yeterlidir. 

Malesef filemakerin kendi içindeki sql kullanımı Select üzerine insert update kullanımı mevcut değil ve Select komutlarının çoğuda kısıtlanmış durumda. Ben çalışanlardan bir kaçını örnek dosyaya koydum. Sql geniş bir konudur daha farklı kombinasyonlarda mevcuttur. Sorularınızı bu konuda sorabilirsiniz.

Örnek Dosya

 

13, Haziran, 2015 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
14, Haziran, 2015 Mehmet KAYA tarafından seçilmiş
Göksel Bey elinize sağılık. Bilginin zekatını tam vermişsin. Şık ve Güzel bir paylaşım. Teşekkür ederiz. Aslında SQL dersleri ve desteğide paylaşsak nasıl olur. Bende çok güzel SQL Eğitim cdsi var hemde Türkçe... İsteyen olur ise CD ile çoğaltıp gönderebilirim.
Mehmet bey php üzerinden açıklarsak daha iyi olur veya import üzerinden. Excutesql malesef pek çok komutu desteklemiyor limit vs komutları almıyor. Örnekteki komutlar genel komutlar tek ve kombinasyonları çok işe yarıyor çok daha fazlası var ama malesef desteklenmiyor. Bence php adında bir bölüm açalım bende runneri koyarım. Bir kaç tıklamayla sayfa oluşturup düzenleme yapılabilir.
Koyalım ama web te PHP kaynağı fazlaca mevcut, başarılı olur mu? PHP diye bir kategori oluşturdum, PHP ile ilgili konuları PHP kategorisinde paylaşalım, Deneyelim derim.
burada anlatılacak olanlar filemakere erişim işlemler sql vs. ihtiyaç olduğu kadar. internetteki kaynaklar çok kapsamlı. Bugün pc başında değilim. Yarın paylaşımlara başlarım.
iyi olur üstadlarım ben sormaya başlamadan siz açtınız.memnun oldum şuanda uygulamamın grafik kısmındayım bunuda şöyle çözdüm sayfanın grafiğini grafikçiye yaptırıp jpg olarak sona onu arkaya gömüp düğmeleri yerleştireceğim bu sistemde kasmaya sebeb olabilirmi?
...