FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

DayName MonthName Fonksiyon Dili

0 oy
463 kez görüntülendi
Merhabalar,Filemaker'da yeniyim.Yabancı bir kaynaktan edindiğim bir çalışmada bir liste içinde aya göre bir sıralama yapılmış.Buradaki ay adlarını Türkçe yapmayı bir türlü beceremedim.Bir forumda "Recovery" menüsünden klonlayarak halledilebileceği yazılmış ancak bu yöntemde işe yaramadı.Filmaker'ın ilk kullanıcının ayarlarını sadece bu yöntemle değiştirebildiği söylenmiş ancak dediğim gibi değişmedi ya da ben yanlış birşey yapıyorum....Yardımlarınızı bekliyorum,şimdiden teşekkürler...
18, Temmuz, 2015 Filemaker Advanced kategorisinde Şemsi Saracoğlu (133,920 puan) tarafından soruldu

6 Cevaplar

+1 oy
 
En İyi Cevap
Dosyayı "Clone" (Boş olarak) kaydetmek sorunu çözüyor.
19, Temmuz, 2015 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
19, Temmuz, 2015 Şemsi Saracoğlu tarafından seçilmiş
Evet Hocam işte bu..! Çok teşekkür ediyorum..Allah sizden razı olsun..Bahsettiğim yabancı forumda bu bölümü atlamış,büyük ihtimalle önceki kayıtların zaten işe yaramayıp alınmayacağını varsayarak haklı olarak...
+1 oy
Ay adının olduğu fieldi hesaplama alanı olarak değiştirin. Monthname(tarih) formulünü girin. Tarih alanı ay adı alınacak olan field. Bilgisayar türkçe ise alanda türkçe ay adı çıkacaktır. En basit bu şekilde yapılabilir.

Örnek dosya gönderirseniz daha iyi olur.
18, Temmuz, 2015 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
0 oy

Hocam ilginiz için teşekkürler...Sözkonusu Field halihazırda hesaplama alanı zaten..Dosya büyüklüğü yüzünden Yandex'e yükledim..Ürünler>Aylık Rapor bölümü.. (şifresiz Admin)

18, Temmuz, 2015 Şemsi Saracoğlu (133,920 puan) tarafından cevaplandı
18, Temmuz, 2015 Şemsi Saracoğlu tarafından düzenlendi
Güncellenmesi gerekir. Telefondayım. Ay adında bir hesaplama alanı açın yukarıdaki formülü girin. Türkçe ay adı oluştuğunu göreceksiniz. Türkçe olmasını istediğiniz alana bu oluştursuğunuz alanı ekleyin. Formülü silin ve bu alanı seçin. Yapmak istediğiniz şey olucaktır.
0 oy
İşletim sisteminiz Türkçe mi ?
18, Temmuz, 2015 mkanlioglu (62,630 puan) tarafından cevaplandı
Mehmedim yazılımı indir. İlginç bir şekilde ingilizce çıkıyor. Hatta formulu yeni bir betiğe atadım gene ingilizce geldi. ilginç bir durum :) bakalım sorun ne
+1 oy
Yazılımı şimdi inceledim. İlginç bir durum. Benzer bir durum bir projede başıma gelmişti. Üzerinde çalıştığım yazılım newyork a gönderiliyordu. Ay adları türkçe çıkıyor ingilizce gelsin demişler. Bende pek üzerinde durmamıştım :) Hakkaten böyle bir sorun varmış :) Ben biraz inceleyeyim bakalım nasıl çözebilirim.
18, Temmuz, 2015 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
ilk olarak filemakerde File > File Options > Text > Ask whenever settings are diffirent seçeneği ile dosya açılışında sistem ayarlarını seçmeyi denedim.

Denetim masası > Saat dil ve bölge yolundan pc tarih parabirimi vs ayarları değiştirdim.

Dosyayı recover yaptım.

Sorun düzelmedi. Advanced kullanan arkadaşlar tools bölümünden dosya üzerinde işlem yaparlarsa bakalım belki düzelir.

Ayrıca Edit > Preferences > User interface language seçeneğinde türkçe yok bende. Fakat etki edeceğini sanmıyorum. Ya bir fonksiyon aracılığı ile gelen data türkçeye çevrilecek yada mevcut yazılım tekrardan kodlanacak.

Benim denemelerim bunlar. Bakalaım sorunu çözebilen çıkacakmı ?
19, Temmuz, 2015 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
Hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim,,Osman Bey sorunu çözdü;kayıt olmadan kaydedince halloldu..Tekrar teşekkürler...
...