FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

FastReport Mantığında fatura yazdırma şablonu nasıl oluşturulur.

+1 oy
4,126 kez görüntülendi

Merhaba Arkadaşlar;

Fastreport Mantığında fatura yazdırma şablonu oluşturmak istiyorum. Düşüncem şu müşterim fatura bilgisi ürün içeriği vs bir tabloda bu bilgileri girecek yazdır dediğinde ürün bilgisi adres bilgisi fatura tasarımına göre doğru yerde olması gerekiyor. Daha önce Netsis Çözüm Ortaklığında çalıştım Netsiste fastreport tasrım özelliği vardı sql de faturada olmasını istediğimiz alanlardan bir view oluşturuyorduk sonra sürükle bırak mantığında onu fatura tasarımında kullanıyorduk. 

Sözün Özü :

Ben fatura tasarımını jpg olarak programa yükleyeceğim sonra o resmin üzerine nerede hangi bilgi bulunmasını istiyorsam o field i yerleştireceğim. tasarımı hazırladıktan sonra arkadaki resmi sileceğim. Yani faturada nereye ne yazdıracak onu göreceğim. Bi tık aşağı bi tık yukarı muhabbeti olmayacak.

 

Fastreport ta fatura tasarımı hazırlama örnek bir video 20. dk lara bakarsanız daha iyi anlayacaksını sürükle bırak mantığında  olacak.

örnek video: 

3, Haziran, 2016 Raporlama kategorisinde by_mae (5,030 puan) tarafından soruldu

1 cevap

+1 oy
Netsis bahsettiğiniz fastreport özelliğini çıkartmadan bu filemaker de vardı (1,0 versiyonundan beri)

Tek yapmanız gereken müşterinize kısa bir yerleşim modu eğitimi vermek ve yerleşim moduna girebilmesi için (Sadece fatura baskı ekranlarında) yetki vermek.

Benim veri tabanım çok karmaşık adamın aklı karışmasın diyorsanız. veya yetki problemi yaşarım ne işi var yerleşimde diyorsanız. Yapmanız gereken Fatura baskı diye bir veri tabanı oluşturmak ve içerisine sadece faturada kullanılabilecek alanları barındıran bi baskı dosyası yapmaktır. Benim daha önce yaptığım çözümlerde bu tarz dosyalar var.
3, Haziran, 2016 hyaprakci (8,260 puan) tarafından cevaplandı
Eğer kullanıcı Layout modu açılınca yetkili olarak birşeyleri bozar gibi korku var ise, sadece basım için ve içinde tek bir kaydı saklayacak olan bir dosya yapılır bu faturanın print dosyasıdır silinse bile hiçbirşey olmayacak, gerçek kayıtlar database de olacak şekilde bu ise kurulan relation ile sadece basım amaçlı , böylece free olarak layout açılabilir.
Peni neresinde var ek bir eklenti mi var bunun için. Liste görünümünde böyle birşey göremedim ben ama
...