FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Share With Filemaker Clients

+1 oy
459 kez görüntülendi
Merhaba,

Bilgisayarımda kullandığım bir programı Filemaker Go ile telefonumda bağlantı kurmak istiyorum. Aynı ip ile internete bağlıyım aynı dosyayı çalıştırıyorum.

Network Sharing / On  yine de bağlantı kurmuyor acaba nerede hata yapıyorum
19, Eylül, 2016 Server kategorisinde Azizkaya (11,510 puan) tarafından soruldu
19, Eylül, 2016 F. Osman Cabi tarafından yeniden kategorilendirildi
Bir de ağda paylaşımda olan bir dosyaya ulaşmaya çalıştığımzda bazen "FileMaker cannot share files because another user is already sharing files using FileMaker Pro on this computer" uyarısı alıyoruz. Bunun nedeni filemaker'ın kurulu olduğu dizindeki server.pem ve root.pem dosyalarının bozulmasıymış. Sorunun çözümü için bir başka bilgisayarda çalışır durumdaki filemaker klasöründen bu dosyaların kopyalanıp bozuk olanlarla değiştirilmesi gerekiyor. Mac kullanıcıları ise yine filemakerın çalıştığı başka bir bilgisayardan (Mac ya da PC farketmez) bu dosyaları kopyalayıp filemaker'ın kurulu olduğu dizine gidecekler. Ardından filemaker ikonunun üstüne gelip sağ tıklayıp show package contents (paketin içeriğini göster) seçeneğini işaretleyip açılan pencerede contents (içerikler) klasörünü açıyoruz. Ardından bu klasör içindeki MacOS klasörü içine bu dosyaları kopyalıyoruz.

2 Cevaplar

+1 oy
Internet uzerindenmi ag uzerindenmi
19, Eylül, 2016 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
internet üzerinden bağlanmak istiyorum
Yapmanız gereken TC/IP network ile ilgili. Filemakerden yapılacak bir ayar yok. Eğer modeminizin şifresini ip adresini ve dış ip adresini biliyorsanız telefonda görüşelim.
0 oy

Modem ayarlarına girin port yönlendirmeden 5003, 80, ve 443 portlarını sizin pc nin ip sine yönlendirmeniz lazım. 80 ve 443 webdirect için lazım. Filemaker Go için 5003 yeterli. 

Gereksinimler 

1- Statik dış bacak ip (TTelekom da statik ip alın) statik ip biz yok sa her ip değiştiğinde uygulamaya bağlanmak için IP bizi bilmeniz gerekir. Ör: Filemaker Go ya 88.215.163.66:5003 uygulamaya bağlanırsınız. 

2- Port yönlendirme modem lerin terminoloji leri farklı ola bilir. Port yönlendirme, virtual IP ve Port Forwarding gibi terimler görebilirsiniz. 

3- Filemaker securty ve Dosya menüsünde uygulamayı paylaşıma açma.

19, Eylül, 2016 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
YouTube dan Modemin modelini ve port yönlendirme yazarak aratın muhakkak port yönlendirme ile ilgili birşeyler bulursunuz.
...