FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

FileMaker'la Geliştirilmiş iOS Uygulamamız Yayında

+2 oy
416 kez görüntülendi

Geçenlerde FileMaker'da geliştirilen çözümlerin AppStore'da yayınlanacağını burada konuşmuştuk. Deneme amaçlı hazırladığımız ilk uygulamamız "OKKA" yayınlandı.

 

OKKA, eski adıyla Ağırlık Hesaplama Programı, Adobe Flash popülerken action scriptlerle yaptığımız basit bir hesaplama aracı idi. Metal malzemelerin (çubuk, dörtköşe, lama, vb) ölçüleri ve uzunluğunu girdiğinizde toplam ağırlığı hesaplıyor. Halen web sayfamızda (www.cabitas.com/haber/3) yayınlıyoruz, siteye girenlerin bir kısmı sırf burada hesap yapmak için geliyordu :) Artık siteye girmeden iOS cihazlara da indirilebilecek. İncelemek kurcalamak için buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

Eleştirilerinizi, yorumlarınızı, yeni uygulama fikirlerinizi beklerim.

7, Ekim, 2016 Filemaker Go kategorisinde F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından soruldu

1 cevap

+2 oy
Yükledik Hocam harika, benimde bir Divizör çalışmam var FM Go haliyle bile iyi bir kullanıcı sayısı oluştu..Nasıl yapıldığını anlatan bir derse ihtiyaç var (Tr)...
7, Ekim, 2016 Şemsi Saracoğlu (133,920 puan) tarafından cevaplandı
Daha çok ofisteki arkadaşlar bu konuda çalıştı, detayları ben de bilmiyorum, öğrenmek istiyorum. En yakın fırsatta yapılanları derleyip bir yerde yayınlabiliriz.
Osman Hocam ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş. Benimde acizane çok merak ettiğim bir konu bu. Nasıl app yapabiliriz, nasıl App Store da yayınlanabilir? Heyecanla bekleyeceğiz , paylaşacağınız tecrübeleri.
2 nokta var vurgulayacağım:
1. App Store da tüm diller var niye Türkçe orada geçmiyor?
2. Programa Exit Application düğmesi yapılsa! Gerekli mi görmediniz? Dikkatten mi kaçtı ? merak ettim.
Biraz dışarıdan izlemiştim ama iTunes Connect'te dil seçimi var diye hatırlıyorum. Neden Türkçe seçilmedi bilmiyorum.

FileMaker Go ile çalışan uygulamalara "Close File" koyuyoruz genelde ama doğrudan kendi başına çalışan uygulamada koymak hiç aklımıza gelmedi. Aslında iOS'taki gördüğüm hiç bir uygulamada exit düğmesi yok. "Home" tuşu zaten Exit yapıyor. Sizce nasıl bir uygulaması olabilirdi exit düğmesinin?
Dediğiniz doğru.  iOS'taki hiç bir uygulamada exit düğmesi yok. "home" tuşu aslında exit yapmıyor, Win da alta indiriyoruz ya o işi yapıyor. Ardından Home tuşuna 2 kere basıp tek tek yukarı doğru yok ediyoruz ya o zaman Exit oluyor. Bence bir ilk olur. :)
Her kullanılan prg. altta bekliyor aslında. Sizin ki beklememiş olur.
...