FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Filemaker Go / telefon kamerasi ile resim cekme / google maps'te resim cekilen yeri gosterme

+2 oy
459 kez görüntülendi
Merhaba arkadaslar,

Sorum su sekilde : filemaker go kullanarak cektigim resmi bir container alana aktariiyorum ve hemen yanindaki ikinci bir alanda  ise resmin cekildigi yerin google maps'te gosterilmesini istiyorum !..

Nasil yapabilirim ??

Not : Lıcation fonksiyonu ile cografi konum yazdirilabiliyor, resmin cekildigi yeri harita ustunde gosterebilmek istiyorum..

Saygilar

Deniz C.
3, Kasım, 2016 Filemaker Go kategorisinde denizcengiz (840 puan) tarafından soruldu

1 cevap

+3 oy
3, Kasım, 2016 Optisyen (56,470 puan) tarafından cevaplandı
Mrhb,

Cevabiniz icin tskler..  Dosyayi iphone'a indirdim ama calistiramadim :(  daha sonra ipad ile indirip denedim dosya acilmadi.. Rica etsem yardimci olur musunuz? Cep numaram 0.542.567 3442
iPad ile indirme işi denemedim hiç. iTunes kullanarak ilgili dosyayı FileMaker GO içine atınız. Burada kesinlikle çalışır.
Deneyiniz yine de çalışmazsa yazın buraya ben çözebilirim.
bugun veya yarin musait bir zamaninizda teamviewer ile benim bilgisayara baglanip gosterebilirseniz cok memnun olurum.. Tskler..

dc
Optisyen o dosya yanlış hatırlamıyorsam geçerli koordinatı alıyordu,eğer alana başka bir yerde çekilmiş önceki bir fotoğraf yüklenirse fotoğrafın çekildiği yeri vermez...Fotoğrafın enlem-boylam bilgisine ihtiyaç var aslında..
Semsi bey mrhb, iphone kamersiyla cekilmeden yuklenen resimlerin konum bilgisini gostermesini istemiyorum, iphone kamerasi kullanilarak cekilen anlik resimlerin bir alttatki web viewer alaninda yerini isaretlemesini istiyorum sadece..  dc
Anladım,ancak şöyle düşünün;bir fotoğraf yükledim beğenmedim dün yine iphone ile çektiğim başka bir fotoyu yükleyerek değiştirdim.Böyle bir durumda veri hatalı olur...Bu durum için GetContainerAttribute kullanılıyordu yanlış hatırlamıyorsam..Şu an bir dosyada deneyemiyorum,müsait olunca deneyeceğim.

Ancak bu da yeterli  olur diyorsanız hiç uğraşmayın çünkü çekilen fotoğraflarda konum bilgisi desteklenmiyor.Şöyle ki ; fotoğrafı Filemaker Go içinden çekip kullanırsanız konumunu alamıyorsunuz ancak kamera uygulaması ile çekilmiş bir fotoğrafı içe alırsanız konum bilgisini alabilirsiniz..Yani kaydedilmiş olması gerek aslında...

Konum servisleri açık olan mobil cihazda çekilip kaydedilmiş bir foto eklendiğinde fotoğrafın çekildiği yeri veren örnek dosya aşağıdaki linkte...(Yeniden düzenlendi,çektiğiniz her resmin lokasyonu alınıyor..)

https://yadi.sk/d/1d1-9amqy7Ppt
Üstad; sizin dosyayı indirdim ipadde açtım. Ok işaretine basınca Not modification hatası veriyor. Nasıl yapmalı.?
Bu son dosyayı iphone da denedim,çalışıyor...Konum servisleri açık mı,birde bir saat önce gibi dosyayı değiştirmiştim,tekrar düzenledim.. (FotoLokasyon)

...