FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Dosyadan kayıtların uçup uçmadığını nasıl kontrol ederiz?

+2 oy
423 kez görüntülendi
Arkadaşlar, eski kayıtların silinmediği ( yani bizim silmediğimiz!) bir dosyamız var diyelim.

Bir global alan yapsak dosyayı kapatırken toplam kayıt sayısını kaydetsek! ( burada şunu kontrole edeceğiz YENİ RAKAM > Eski RAKAM olmalı! ),

 ertesi gün açarken o günden evvel açılan kayıtların sayısı = Globaldeki kayıt sayısı ise dosya uçmamış

o günden evvel açılan kayıtların sayısı < Globaldeki kayıt sayısı ise dosyadan uçan kayıtlar var diye ALARM ÇANLARI ÇALSA.

Burada takıldığım şu nokta var! Server üzerinden çalışan bir dosyada global bir alan kaydettiğinizde işlem tamam. Ama dosyayı tekrar açıp kapatınca o alan kaydettiğinizi göstermiyor. Server kapalı iken dosyayı açıp işlem yaptığınızda onu kaydediyor. Dosyayı server üzerinden açtığınızda Offline iken yaptığınız kayıt hep duruyor. Burayı nasıl çözeriz? 10 puanlık Uzman Sorusu?
bir cevap ile ilgili: Hayalet kayıt gören oldu mu?
21, Kasım, 2016 Filemaker Advanced kategorisinde Optisyen (56,470 puan) tarafından soruldu

4 Cevaplar

0 oy
 
En İyi Cevap
Düzgün bir setup edinin Cracklenmiş filemakerlerde yapıyor bunu. Yani filemakerin bu işle bir alakası yok. Ayrıca her Cracklilerinde bazıları yapıyor. Endişe edilecek bir durum değil. Sonuçta binlerce sistem çalışıyor fmp ile. Bu sorun olsaydı ve düzeltiymeseydi filemaker firması bu gün varolamazdı :)
21, Kasım, 2016 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
21, Kasım, 2016 Optisyen tarafından seçilmiş
Haklısın Üstad. Elimizde Lisanslı 13 ADV var. 15 özelliklerini görelim merakı, bu stresi yaşatıyor bize.
Data silinmesi veya alanlarda ? Isaretleri cikmasi mevcut laydi bulamayip tekrar aratinca bulmasi bahsettigim durumdan kaynaklaniyor. Normalde filemaker bu konularda cok dayanikli orn mysql db durduk yere acilmamasi ve db hic bir sebeb yokken zarar gormesine bir kac defa sahit oldum filemakerde ise duzgun bir setupta hic bir sorun gormedim. Ayrica runtimeye alinmis dosyalardada ayni sorun oluyor
Ayrica dosyanin md ayarina dikkat edilmeli suan 64 mb di yani pek sorun cikmaz ama eski fmlerde 8 mb falandi eger 250 yapmazsaniz buyuk dblerde zorlniyor kayit kaydetmiyor betiklerdeki if elseler bazen sapitiyordu. Zaten bu sorunlari gorunce ilk akla hafiza ayari geliyordu :) arttirinca duzeliyordu
Döndüm 13 e huzuru buldum. Kayıtlar taş gibi sağlam duruyor Göksel Üstad.
0 oy
Her tablonun kayıt sayısını sakladığın dosya farklı bir dosya olmalı.Aksi halde bu dosyanın başına gelen onunda başına gelebilir
21, Kasım, 2016 DOKTRIN (39,970 puan) tarafından cevaplandı
0 oy

dosyada/tabloda bir sıkıntı olduğunda filemaker kayıt sayısını da şaşırabiliyor. server üzerinde çalışıyorsanız backup sonrası dosyayı doğrulamasını (verify) işlemi uygulatabilirsiniz.

 

21, Kasım, 2016 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
21, Kasım, 2016 F. Osman Cabi tarafından düzenlendi
Bunu anlayamadım Osman Hocam. Yedek alıyoruz server da. .Diyelim dosyada 125487 kayıt var. Ama dosya açıkken veya açarken veya kullanırken 125400 e düşmüş uçmuş kayıt. Bunun yedeğini alınca bir önceki yedek ile mi kontrol ediyor?
verify yi nasıl yapıyor?
Server admin consoled dosyayı doğrula seçeneği var. Dosyada bir sıkıntı varsa uyarı mesajı gönderebiliyor. Ama ? işaretli kayıtlar için bu çalışır mı ayrıca test etmek gerekir. Admin console'da ilgili adımın ekran fotoğrafını paylaştım.
Paylaşım için teşekkürler Hocam. Orayı da aktif edeyim inş. Faydası olur zararı olmaz inş.
0 oy
Konunun geneline değil de "Server üzerinde global alan açma. Değer girme" konusuna değinmek istiyorum.

Server üzerinden host edilen bir FileMaker dosyasına "Global" bir alan tanımladığınız ve bu alana client üzerinden değer girdiğinizde o değer clientın açık olduğu sürece geçerli olur. Kapanınca değer kayboluyor. İlgili global alanın değeri sürekli sabit kalsın istiyorsanız, dosyayı localde açıp global değerini girdikten sonra servera yüklerseniz bu durumda global alanın değeri sabit kalır. Client kapatıp açsa da değişmez.
22, Kasım, 2016 akcin (3,510 puan) tarafından cevaplandı
...