FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Filemaker Android

+4 oy
911 kez görüntülendi
Merhaba,

Sizce android cihaz üzerinde bir virtual machine uygulaması ile ios işletim sistemi acabilirsek filemaker projeyi çalıştırma imkanı olabilir mi?
15, Aralık, 2016 Filemaker Go kategorisinde InDusTry (27,130 puan) tarafından soruldu

4 Cevaplar

+2 oy
Android kendi calistirmaktan aciz :) sanal makineyi calistiracagini sanmiyorum neden boyle bir seye ihtiyac duydunuz ?
15, Aralık, 2016 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
Aslında şu an için bir ihtiyacım yok, yalnızca filemaker go'yu android makinada kullanabilmek için bir yol arıyorum diyelim :) forumda birçok kez belirtildiği üzere ipad ve iphone maliyetleri filemaker kullanımını bazı projelerde çıkmaza düşürebiliyor. Hiçbir yol bulamazsam muhtemelen android mecburiyeti olan durumlarda aşağıdaki adreste tariflenen yöntemle android app hazırlayıp filemaker ile bağlamaya çalışacağım.

Güzel bir makale olmuş benim adıma, tabi fm go olduğu müddetçe ios kısmına lüzum yok diye düşünüyorum.

https://blog.beezwax.net/2016/07/06/building-native-mobile-apps-with-filemaker-data/

Ayrıca androidi o kadar gömmeyelim üstad :)
+3 oy
Citrix in Masa üstü sanalaştırma çözümleri var. Özel bir kartla sanki lokalde kullanıyormuşsun gibi hızlı. Ben bir çok kez testlerini yaptım. Uygulama nın hem IOS hemde Android clientı var. Client ı istediğin mobil cihaza kurup Filemaker çalışan sanal makinaya  bağlanıyorsun. Hızdan ödün vermeden istediğin gibi kullanıyorsun.  RDP uzak masa üstü bağlantısına benzer ama çok hızlı.

Hızı sağlayan sanallaştırdığın makinaya taktığın özel karttan kaynaklanıyor. Kart Uzak Masa üstü veye Teamviewer gibi sana ekran görüntüsü göndermiyor.  sadece ekranın değişen piksellerini gönderiyor. Bu özellik bağlantıya muazzam hızı katıyor. Tablette tadına doyum olmuyor.

Gelelim sorunuzun cevabına;

Anroid  cihazlarınıza sanal işletim sistemi kursanız bile Filemaker ın minimum gereksinimlerini cihazlar karşılayamadığından Filemaker çalışmaz. Filemaker, kurulduğu cihazın İşletim sistemine, RAM ve işlemcisine bakıyor uygunsa Filemaker kurulumuna izin veriyor.
15, Aralık, 2016 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
Citrix aynı zamanda filemaker server üzerine kurulup çoklu session sağlıycak sanırım, kaç tanelik session lisansı alınırsa ona göre maliyeti olucak.Peki o zaman ipad yada iphone almaktan dahamı ucuza geliyor.
Citrix'i biraz incelemeye çalıştım gördüğüm kadarıyla windows sanal makina kurup uzak masaüstü ile projeyi açıyor, bu da mobil cihazların dokunmatik ekran kullanımını ne kadar efektif kullanmaya imkan tanıyor bilmiyorum. Biraz incelemem gerekiyor, aslında isteğim Citrix'e benzer fakat win yerine ios sanal makinesini android üzerinde çalıştırıp fmgo ile direkt etkin bir şekilde mobil arayüzler üzerinden fm projeyi çalıştırmak isteğindeyim. Belki de citrix ihtiyacımı fazlasıyla karşılar, inceleyip göreyim. Teşekkür ederim üstad :)

İlave olarak aşağıdaki ürünü daha önce incelediniz mi? Sizce bu nasıldır?

https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiBheTTmvjQAhUFhSwKHZixBdIQtwIIOTAD&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DaTifqG0oD9I&usg=AFQjCNEEv2tt4Mtt-ufID8ACzMfhfXAXdw&bvm=bv.142059868,d.bGg
Eğer kurumlarda Ctrix lisansı varsa maliyet düşük olacaktır. Yinede iPhone veya iPad almaktan daha uygun olabilir.

En önemliside Citrix le bağlandığınız uygulama üzerinde geliştirme yapabilirsiniz.
+2 oy

Yayinlanan yeni bir video ile Android uzerinde FileMaker kullaniminin mumkun oldugunu goruyorum.

Eger gercektende bu mumkun olursa, bir cogumuzun musterilerine maliyetin dusecegi programlar sunabiliriz.

Videoyu sizlerlede paylasmak istedim.

11, Kasım, 2017 Hamit Özsönmez (56,370 puan) tarafından cevaplandı
LiveCode'u daha önce araştırmıştım, hatta hala ide'si bilgisayarımda yüklü :)
Önceleri filemaker'ın xml veri paylaşımını kullanarak iş yaparken bu videodaki plugini neredeyse direkt solution'ı android üzerine taşıyor gibi. baya geliştirmişler

Yalnız videoda filemaker'ın tüm scriptlerini çeviremediklerini karmaşıklarda LiveCode ile yazılım yapılması gerektiği bilgisi var. Burada LiveCode öğrenmek gerekecek ve bildiğimiz yazılım syntax larına benzemiyor.
0 oy
içimizde, filemaker apileriyle kayıt ekleyip listede gösterebilen bir adroid uygulaması geliştirmiş olan vardır diye tahmin ediyorum. Bu şekilde çözümler üretilebiliyor mu?

FilemakerGO gibi olmaz ama en azından kayıt girebileceğimiz uygulama uğraşmaya değer mi?

http://www.hqapp.com/ HQAPP diye bir uygulama var ama iş görür mü bilmiyorum.
14, Kasım, 2017 serkanbayrak (40,250 puan) tarafından cevaplandı
...