FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

FileMakerGo içinde verileri sıkıştıracak "custom function"

+1 oy
462 kez görüntülendi
FileMaker Go ile offline çalışan bir çözümde "verileri gönder" dediği zaman o zamana kadar girilen bilgileri "http post" yöntemi ile bir sunucuya gönderiyorum. Soru şu; özellikle internetin yavaş olduğu bölgelerde bu işlem oldukça zaman alıyor, işlemi hızlandırmak için bir çözüm arıyorum.

 

FileMaker Pro kullanıyor olsaydım, base elements plugini ile dataları sıkıştırıp çok daha küçük veriyi gönderirdim, ama  Go'da plugin kullanamayacağımdan dolayı işime yaramıyor.

 

Özel bir fonksiyonla metin tipindeki bilgileri daha az yer kaplayacak şekilde zip/unzip yapma yolu/yöntemi bilen, duyan var mıdır acaba?
20, Aralık, 2016 Custom Functions kategorisinde F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından soruldu

4 Cevaplar

+1 oy
 
En İyi Cevap

Veri sıkıştırmak ve açmak çift yönlüdür. Siz iPad de veriyi sıkıştırıp server a gönderdiğinizde server tarafıda bu sıkıştırılan veriyi açıp database e göndermelidir. Yani bir birinin sıkıştırma dilinden anlayan server ve client olmalıdır. 

 

Verileri sıkıştırarak iletmenin en iyi yöntemleri side to side VPN yapan cihazlardır. Düşük bant genişliğinde en iyi veri iletimini sağlar. Bunların en iyisi FortiNet Firewall dur.  Server tarafında network gateway yani internet öneünde firewall varsa iPad e o firewall un VPN veya Client i kurup denemenizi tavsiye ederim.

 

Filemaker kendi başına veri sıkıştırarak iletim yapmaz ama çoğu yazılımda buna girmez çünkü sıkıştırma ve çözme ciddi bir işlem gücü ister ve Layer 7 uygulama katmanında işleme tabi tutulur. Layer 7 demek gönderilen tüm sıkıştırılmış veri paketlerini alıp zipten çıkartıp paket doğrulandıktan sonra ilgili veritabanına dataların gönderilmesi demektir. Zayıf donanımlarda yazılımın canını okur çalışmaz hale getirir. Bu yüzden işi veri sıkıştırmak ve açmak olan asic tabanlı cihazlar bu işte iyi dirler.

 

Sıkıştırma yöntemleri

  1. Huffman Sıkıştırması
  2. Elias Kodlaması (Elias Code)

Daha Fazla detay isterseniz. Aşağıdaki sayfadan ben sıkça faydalanırım.

http://bilgisayarkavramlari.sadievrenseker.com/category/veri-sikistirma-data-compression/

 

 

22, Aralık, 2016 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
24, Aralık, 2016 F. Osman Cabi tarafından seçilmiş
+1 oy
Tab cvs gibi formatlara alip boyutunu kontrol edelirsin belki fmye gore daha kucuk olabilir. Ozellikle txt oldugunda. Mail ile veyapost ile gonderilebilir. Aklima bu geldi
21, Aralık, 2016 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
winzip winrar gibi programların shell den yani cmd ile komut gönderebiliyorsun ve veri dosyaları çok yüksek oranda sıkıştırılabilir.Bunları kullanırsın karşıya gidince de açarsın.
22, Aralık, 2016 DOKTRIN (39,970 puan) tarafından cevaplandı
fmgo'da shell yok. benim istediğim daha basit text fonksiyonları ile bi şekilde verileri kısıtlamak. sıkıştırma algoritmaları nasıl çalışıyor araştırmadım ama belli patternleri tespit edip kodlamak çözüm olabilir mi bakmak lazım.
Numerik alanlar saha az yer tutar texti bir algoritma ile numbere cevirmeyi dene. Ayrica json formatida diger db lere gore cok az yer kapliyor. Buda denebilir
https://community.filemaker.com/thread/68304
Burada anlatmislar birseyler
https://stuk.github.io/jszip/
Bu benim aklima yatti. Birseyler yapilabilir. Iphenede olamsi sorun degil sonucta web viewerden calisiyor. Yukleyecegi kucuk bir js dosyasi. Sonuclar text ile cikti alinir bunlada ziplenip gonderilir. Hatta bu jsye bile yaptirilabilir. Cozucezmi ne :)
0 oy

Bu localde javascript ile zip oluşturuyor. Filemakerde web viewerdw çalışıyor ama indirme işlemini başlatmıyor. İçerik htmal ile çıktı alınabilir. Alınan çıktı web browserde calıştırılabilir. çıkan doya gönderilebilir. Kurcalamak lazım

22, Aralık, 2016 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
filmmaker go da hazırlanıyor veriler, js vs işlemez. iOS tüm kapıları kapatıyor.
bunun kaynak kodu export edilir .html olarak bir linkle çalıştırılır vs uzun iş olur ama uğraştırıcı. Eğer firma bütçe ayırırsa birine yönlendirebilirim.
izip diye bir program var sanırım ipadde çalışan ve apple script te sanırım kaydedilip send event ile çalıştırılabilir.
send event iOS'da desteklenmiyor. Çok önemli bir fark olmayacak, olmazsa olmaz bir şey değil. sadece bu konu için bütçe istersem, 3 saniye fazla bekleyeme razı olurlar.
...