FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Server Lisansı ve Solution

+1 oy
407 kez görüntülendi
Merhaba Filemaker'ın pirleri :)

Server ile ilgili birkaç sorum var. Yardımcı olabilir misiniz.

 

1. Filemaker Server ve Server Advanced arasında ne fark var? tam olarak bunu bulabileceğim bir web sayfası bulamadım.

2. https://store.filemaker.com/ adresinde server ve kullanıcı bağlantı sayısına istinaden fiyatlar mevcut. İhtiyaç duyulacak kullanıcıyı destekleyen Server lisansı almak sadece browser ve go üzerinden erişim için yeterli midir, yoksa ayrıca webdirect lisansı da gerekir mi? Gerekirse bu da kullanıcı bazlı mıdır?

3. Türkiye'de Filemaker Server hosting hizmeti veren bir firma mevcut mudur?

 4. Bir FM Server lisansı ile yalnızca bir solution mu host edilebilir?

Sanırım şu an için bu kadarı yeterli :)

Şimdiden teşekkürler.
25, Ocak, 2017 Server kategorisinde InDusTry (27,130 puan) tarafından soruldu
25, Ocak, 2017 InDusTry tarafından düzenlendi

2 Cevaplar

+3 oy
 
En İyi Cevap
Evet bildiğim yerden gelmiş soru :)

 

1. Server - Server advanced 7-12 sürümleri arasında geçerliydi. FileMaker 7 zamanında Advanced ODBC bağlantısı ve Custom Web Publishing işlemleri için gerekliydi. Sonra Custom Web Publishing normal sürümde de desteklenmeye başladı, IWP (13ten sonra yerine WebDirect geldi) için yine Advanced sürümü gerekiyordu. 13'ten beri sadece FileMaker Server olarak satılmaya devam ediyor. Server alırken WebDirect kullanıcısı almak isterseniz kullanıcı sayısına göre fiyatı artıyor.

 

2. Server yayını yapan dosyalara FileMaker Pro ve Advanced sürümleri bağlanabilir. Ancak WebDirect/FileMaker GO'dan bağlanmak istiyorsanız Server üzerinden bahsettiğiniz kullanıcı lisanslarını almak lazım.

FileMaker'ın yeni lisanslama modelinde (FLT diye geçiyor ismi) Pro/WebD/Go için tek bir sefer ödeme yapıyorsunuz. FLT ile aldığınız lisans sayısı kadar kullanıcı bilgisayarından, web tarayıcısından veya iPad'inden bağlanabiliyor. Ama aynı anda birini kullanmak zorunda.

FLT olan bir server'a normal lisanslı FileMaker Pro veya Advanced'la da bağlanabilirsiniz. Bu işlem FLT kullanıcı sayısını düşürmez.

 

3. Bildiğim kadarıyla yok. Bizim kullandığımız bir sunucu var, mevcut çözüm geliştirdiğimiz müşterilerin projeleri test aşamasındayken kullanıyoruz daha çok. Proje sonrasında da aynı şekilde kullanmayı talep eden müşterilerimiz olursa hizmet vermeye devam ediyoruz.

 

4. FileMaker Server'da 125 tane dosyayı aynı anda yayınlayabilirsiniz. Yalnız dosya sayısı, boyutu, kullanıcı sayısı arttıkça daha donanımlı bir sunucuya ihtiyacınız olacaktır. Özellikle web direct kullanıcıları çok fazla kaynak tüketiyor. 14 ve 15. sürümlerde WebDirect performansında ciddi iyileştirmeler var.
25, Ocak, 2017 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
25, Ocak, 2017 InDusTry tarafından seçilmiş
Çok teşekkürler Osman Hocam bilgiler için.
0 oy
Bu soruya cevap, Osman Hocama mahaldir:
25, Ocak, 2017 Optisyen (56,470 puan) tarafından cevaplandı
...