FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Send Mail ile SMS Gönderimi

+1 oy
1,980 kez görüntülendi


buradaki videoda yurtdışındaki bazı GSM operatörlerinin telefon numarasının sonuna domain adresi ekleyerek mail üzerinden SMS atılabildiğini gördüm.

Türkiye'de buna imkan tanıyan bir operatör var mıdır?

İnternette baya aradım bulamadım.
28, Ocak, 2017 Filemaker Advanced kategorisinde InDusTry (27,130 puan) tarafından soruldu

1 cevap

0 oy

Videoyu tekrar izleyince aklıma şöyle bir problem geldi.

5353456789@turkcell.com.tr şeklinde mail atıyoruz,ama turkcell.com.tr  kullanıcıya bunu SMS olarak ulaştırıyor diyelim. Numara taşıma serbestliğinden dolayı bu Turkcell numarası şu an AVEA da mı Vodafone da mı bilemeyiz. Numaranın arkasına ne ekleyeceğimiz muamma! Bir de mail olarak gönderip te şirketler bundan para alamayacağı için pek bu sistemi açık tutmazlar gibime geliyor. Abonelik yapıp mail den de para alacaklarsa SMS yolu açık zaten, uğraşmaya gerek yok. :(

Biz de SMS aboneliği var. Turkcell ve Turk Telekom her ikisinde de. 

Firma başlığı ile Open URL kullanarak direk program içinden gönderiyoruz. Çok hızlı ve problemsiz. Firma size bu formatı veriyor, siz alanları FM den dolduruyorsunuz

TURKCELL KODLAR

"http://91.xxx.1xx.xx4/direct/?cmd=sendsms&kullanici=ABC&sifre=Abc&baslik=ABC&gsm=" & ozenmesaj_GSM_Phone & "&mesaj=" &ozenmesaj_Gidecek_Metin"

TELEKOM KODLAR

"http://xml.ttmesaj.com/sendsms/SendSMSURL.aspx?un=ABC&pw=ABC&msg=" & ozenmesaj_Gidecek_Metin &"&orgn=ABC&list=" &"90"  & ozenmesaj_GSM_Phone  &"&sd=0&ed=0"

SİTE ADRESİ:

www.ttmesaj.com

www.mesajservisi.com

29, Ocak, 2017 Optisyen (56,470 puan) tarafından cevaplandı
29, Ocak, 2017 Optisyen tarafından düzenlendi
Finansal durum benim de aklıma geldi ama malumunuz bazı SMS atılan kısa numaralar oluyor, mesela bankalarda kredi kartı kampanyasına dahil olmak için SMS atmak gerekiyor ve bu numaralar 4 haneli oluyor ama aslında arkada uzun bir numarası oluyor o numaraların. Ve bu numaralar ücretli oluyor normal SMS atma hakkınızdan yemiyor, ücret yansıtıyor. Fakat bazı forum sitelerinde bu numaraların arkasındaki uzun numaraları paylaşabiliyorlar ve siz de bu numaraya ücretsiz(SMS kotanızda yiyerek) SMS atabiliyorsunuz. Belki bunun da bir yolu vardır fakat bilinmesini  istemiyorlardır :)
Hangi numaranın hangi operatöre bağlı olduğuna gelince gerek bu videoda gerekse de yabancı firmaların yaptıkları örnek uygulamalarda operatörü ekrandan kullanıcıya seçtiriyorlar muhtemelen telefon taşıma meselesi onlarda da var. Tabi burada datanın sürekli güncelliği önem arz ediyor.
Script ile satır hazırlayarak bahsettiğinizi "Open URL" ile çözmüştüm
Örnek dosya verebilir misiniz.
...