FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Filemaker Pro ve Server'da Host Edilen Uygulama

+1 oy
522 kez görüntülendi
Server'da host edilen birden fazla uygulama olduğunu düşünelim. Filemaker Pro üzerinde öyle bir ayar yapmak istiyorum ki yalnızca ilişkilendirdiğim bir uygulamayı direkt açsın, kullanıcı hiçbir şekilde host üzerindeki diğer uygulamaları göremesin. Hatta mümkünse Filemaker Pro'nun simgesini de yazdığım uygulamanın simgesi ile değiştirebileyim.

böyle birşey mümkün olabilir mi? yoksa kullanıcı tüm solution ları görecek fakat sadece yetkisi olana mı girebilecektir?
30, Ocak, 2017 Server kategorisinde InDusTry (27,130 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+1 oy
 
En İyi Cevap
Dosyanızın sharing ayarlarında Don't display in Launch Center seçeneği ile dosyanızı host üzerinde gizleyebilirsiniz.

Dosyanızı otomatik açmak için ise; http://help.filemaker.com/app/answers/detail/a_id/5296/~/how-to-create-a-way-to-quickly-open-networked-files-in-filemaker-pro
30, Ocak, 2017 Recep Güney (69,500 puan) tarafından cevaplandı
30, Ocak, 2017 InDusTry tarafından seçilmiş
Şöyle bir anlam çıkardım.

Opener File oluşturup diğer tüm dosyalarda "Don't display in Launch Center" seçeneğini işaretleyeceğim. Opener File'da da bir tabloda kullanıcı kodu, şifre ve solution adını tutacağım. giriş yapan kullanıcıya göre hangi solutionda çalışması gerekiyorsa scriptte onu açıp Opener File'ı kapatacağım diye anlıyorum.

Linkten anladığım kadarıyla direkt uygulamaya kısayol vermek önerilmiyor. Bu durumda kullanıcı benim belirleyeceğim simgeyi tıklayarak giriş yapamayacak her türlü Filemaker'ı açacaktır önce.

Hiç denemedim ama bi ara kontrol edeyim, filemaker.exe'de sağ tıklayıp özelliklere girince Simge değiştirilebiliyor mu bi bakalım :)

Verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler.
Dosyalarınızın kendi kullanıcı erişim ve güvenlik ayarları var. Opener file üzerinde 2. bir kullanıcı tablosu yaratmaktansa her bir dosya için ayrı bir opener file yaratmanızı öneririm.
Böylece kullanıcı ayar ve şifre değişikliklerinden etkilenmezsiniz...
Tek openerda kullanıcı tablosu tutup açılan ikinci dosyada script trigger ı ile "Get(UserName)" yapısıyla kullanıcıya özel ayarları aktif hale getirmeyi planlıyordum. En azından aklıma ilk bu geldi. Yaptığınız yorumdan bunun pek mümkün olmayacağını anladım. Sizce bu mümkün olabilir mi?
Get ( AccountName ) kullanın. Get ( UserName ) uygulama tercihindeki user'ı getirir.
Bu yorumdan olabileceği sonucuna varıyorum :)
Daha önceki yorumunda belirttiğim üzere Opener File üzerinde kullanıcı bilgilerinin tutulmasını sağlıklı bulmuyorum. Opener File'ınızı mümkün olduğunca basit tutun. Opener File'da belirlediğiniz Host dosyanız açılırken host dosyası için belirlemiş olduğunuz kullanıcı erişim bilgilerini soracak. Ve yine host dosyanızın açılışına (onFirstWindowOpen) tanımlayacağınız bir script ile kullanıcı bazlı ayarlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Örn.;
If [ Get ( AccountName ) = "Recep" ]
Go to Layout [ "Recep" ]
...
End If
0 oy

fm 14 ve 15 te Dosyanıza farklı iconlar atayabiliyorsunuz.

File Options

icon

 

30, Ocak, 2017 Optisyen (56,470 puan) tarafından cevaplandı
Bilgiler için teşekkürler.
...