FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Adroid cihazlarda filemaker

+1 oy
413 kez görüntülendi
Webten erişimde sayfa büyüklüğünü nasıl ayarlarız. Malum her android cihaz büyük ekran değil. Mesela telefondan web bağlantısıyla girildiğinde sayfa boyutu ile samsung tabletten girildiğindeki sayfa boyutu aynı değil.

 

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
6, Mart, 2017 WebDirect kategorisinde atesm59 (15,270 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

0 oy
Sayfaları oluştururken Touch Device > iphone yolu ile sayfa oluşturun.
6, Mart, 2017 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
iphone'a göre sayfa oluşturmak elbette android telefondan girilirse uygun olabilir ancak ipad boyutlarında bir android tabletten(mesela Samsung tabletten) girilirse uygun olmayabilir. Bana giriş yapan cihazın ekran rezolüsyonu lazım gibime geliyor.
Layout modunda body kısmını sol taraftan seçin. inspector dan yüksekliğini girebilirsiniz. Sayfa sağ kısımdaki çizgiye tıklayarak sayfa genişliğini inspectordan değiştirebilirsiniz. Tablet boyutuna göre ayarlanmış olur. Ben bu gibi durumlardan deneme yanılma ile sayfayı ayarlıyorum. Tablete göre sayfa oluşturup küçükse büyütüyorum. Tablet - Telefon - pc için ayrı sayfalar yapılmalı. Bir sayfanın hepsine göre kendini ayarlaması mümkün değil bu tasarım olarak zor.
Benim gördüğüm genel sorun insanlar wd dwn çok fazla şey istiyor. Web sitelerindeki tüm özellikleri wdde istiyorlar. O sayfalar kolay oluşmuyor. Hiç kod bilmeden sistemin webe açılması büyük kolaylık ama onu ekleyim bunu böyle yapayım gibi şeyler yok wdde neyse o daha fazlası için çok fazla bilgi gerekiyor.
Göksel Bey, size katılıyorum. Elbette web directten çok fazla şey istemek doğru değil ama sanırım ben soruyu yanlış sordum.

Uygulamalarımda bende Tablet - Telefon - pc için ayrı sayfalar yapıyorum. Web Direct'ten girildiğinde doğru sayfaya yönlendirmek için hangi tür cihazdan girildiğini nasıl anlarım demek istedim aslında ?
+1 oy

çapaları (anchor) kullanarak nesnelerin ekrana göre büyümesini, kaymasını sağlayabilirsiniz.

 

 

http://filemakerturk.com/9293/iphone-filemaker-go-ekran-boyutu-sorunu?show=9293#q9293

http://filemakerturk.com/2504/ekran-boyutu-otomatik-olur-mu?show=2504#q2504

6, Mart, 2017 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
Osman Bey, çapalar bağlanan cihazın telefon mu yoksa tablet mi olduğunu anlamadan çözüm olmaz. Webten girişlerde cihazın türünü nasıl anlarım ? Aslında sormak istediğim bu...
yanlış anlamışım :)

Get(ApplicationVersion) hang değeri döndürüyor?

İşe yaramazsa Get(WindowContentWidth) ile çözünürlüğü tespit edebilirsiniz.
...