FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Server perform script on server

+1 oy
490 kez görüntülendi
Server perform script on server ile mail gönderirken  kaynak maile ekleyeceğimiz dosya server üzerinde ise onun yolunu client tarafında filewin://bilgisayaradı/paylaşımadı/dosyaadı.pdf yazıyorum ama maili gönderip eki göndermiyor.
9, Mart, 2017 Filemaker Advanced kategorisinde DOKTRIN (39,970 puan) tarafından soruldu
Arkdaşlar client üzerinden mail gönderimi yapınca server üzerinde ki dosyayı attach yaptığı için maili gönderiyor ama attach dosyasını bir türlü almıyor.

2 Cevaplar

0 oy
Bir    SetVariable ( $Export )

Export -->   Get ( DesktopPath ) & "Receteniz" & ".pdf"

oluştursanız hangi bilgisayar olsa Desktop a dosya oluşturup gönderir.

Dosyadan kastınız .pdf mi yoksa .fmp12 mi?
9, Mart, 2017 Optisyen (56,470 puan) tarafından cevaplandı
zaten değişken ile gönderiyorum ama algılamıyor o yolu client tarafında .siz şöyle diyorsunuz galiba o dosyayı locale çekip öyle gönderin diyorsunuz galiba
Localde bir kopya oluşturabilirsiniz.
Anlıyorum hocam ama o çok profesyonelce olmuyor bir süre sonra adamın klasör bir ton dosya ile dolacak. Sorunu tam detaylı Anlatayım.Filemaker server kurulu bir makina var.O makinanın E diskinde de bir klasör var içinde de 2000 tane pdf dosyam var.Client ta filemaker pro kullanıcısı programı açtığında bir butona bastığında server üstündeki dosyalardan birini smtp ile ek dosyası olarak gönderecek.İşte sorunda uzaktaki o  dosyanın ek olarak tanımlanmasında.Bunu yaparken perform script on server kullanıyorum zaten.O klasör de paylaşıma açık.Ama hem filewin/e:/XYZ/abc.pdf olarak hemde filewin://egitimfilemaker/XYZ/abc.pdf olarak denediğimde ek dosyasını göndermiyor.
Export -->   Get ( DesktopPath ) & "Receteniz" & ".pdf"  gibi tanımlamada bir ton dosya oluşmaz. Yeniyi eskinin üstüne kaydeder. Sadece 1 dosya olur devamlı.
Adı -->  Receteniz.pdf olur.

Detay okudum, göndermemesi için bir sebep aklıma gelmiyor şu an.
ama dosya adınızı korumak gerekiyor her konudaki dosyaya aynı ismi vermek doğru olmuyor
0 oy
Server üzerinde çalışan script (PSoS) bazı kısıtlamalar ile çalışır. Mesela PDF kaydedemez. Export'u belirli klasörlere (Data/Documents klasörüne) yapabilir gibi.
10, Mart, 2017 F. Osman Cabi (197,900 puan) tarafından cevaplandı
Mail aiçin attach almam gerektiğinde exporttaki gibi belirli yerler dışında attacch alamaz gibi kısıtlama varmıdır acaba ben şu anda bunu yaşıyorum
Şu sayfada var olduğunu söylüyor: https://www.filemaker.com/help/15/fmp/en/index.html#page/FMP_Help/send-mail.html

•Server-side scripts support sending mail via SMTP. However, if you attach a file, that file needs to be in a folder that FileMaker Server is allowed to export to. For more information, see Get(DocumentsPath) function.

Attachment yapılacaksa FM Server'ın erişebildiği klasörden yapılmalı der. ProgramFİles/filemaker/filemaker server/data/docments klasörünü bu amaçla kullabilirsin.
Evet hocam bir tanesi buymuş yani filemaker  klasörü içindeki documents başkada varmı acaba.Birde schedule script ile perform script on server arasındaki fark ne acaba.
Schedule script ile belirli saatlerde bir scripti çalıştırabiliyorken, PSoS ile kullanıcı bir düğmeye tıkladığında script çalıştırılabiliyor. İki yöntemde de desteklenen script stepleri aynı.
Tetiklenme şekli dışında hiçbir fark yok o zaman .
...