FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Pdf Gönderememe Sorunu

+2 oy
122 kez görüntülendi
Merhaba,

Filemaker'da Send Mail komutu ile mail gönderiyorum. Mail içerisinde pdf ve excel dosyalarını arşivlediğim bir rar dosyası ek olarak mevcut. Dosya boyutu 70- 80 kblar civarındayken mail gönderiminde herhangi bir sorun olmuyor ancak 100 kb'ların üzerine çıktığımda maili ek olmadan gönderiyor. Rar dosyası veya pdf dosyası, uzantısı farketmiyor. Sebebi ve çözümü nedir acaba? Yardımcı olabilir misiniz?
30, Eylül, 30 Filemaker Advanced kategorisinde filemaker95 (1,160 puan) tarafından soruldu

3 Cevaplar

+1 oy

1. E-posta Sunucusu Sınırlamaları

  • Bazı e-posta sağlayıcıları (örneğin, SMTP sunucuları) ek boyutları üzerinde kısıtlamalar getirebilir. 100 KB'dan daha büyük ekler gönderildiğinde, sunucu bu ekleri kabul etmeyebilir veya otomatik olarak silebilir.
  • Çözüm: E-posta sunucunuzun maksimum ek boyutu sınırlarını kontrol edin ve gerektiğinde bu sınırları artırmak için sunucu yöneticinize başvurun.

2. SMTP Ayarları

  • FileMaker'da Send Mail komutu, genellikle SMTP üzerinden e-posta gönderimi yapar. Yanlış yapılandırılmış SMTP ayarları veya e-posta sunucusuyla ilgili bağlantı sorunları eklerin eksik gönderilmesine neden olabilir.
  • Çözüm: SMTP ayarlarını (port numarası, güvenlik türü, kimlik doğrulama bilgileri) kontrol edin. Özellikle e-posta sağlayıcınızın talep ettiği SSL/TLS protokollerinin doğru yapılandırıldığından emin olun.

3. FileMaker E-posta Sınırları

  • FileMaker'ın Send Mail komutu ile gönderilen eklerin boyutuna yönelik sınırlamalar olabilir. Bu sınırlar, FileMaker'ın farklı sürümlerinde değişiklik gösterebilir.
  • Çözüm: FileMaker'ın dokümantasyonunda ek boyutuyla ilgili bir sınırlama olup olmadığını kontrol edin. Eğer böyle bir sınırlama varsa, eklerin boyutunu küçültmeye çalışabilirsiniz (örn. dosyaları daha fazla sıkıştırarak).

4. Ek Dosyanın Kodlanması

  • E-posta gönderiminde ek dosyalar MIME formatına göre kodlanır. Bu kodlama sürecinde, dosya boyutunda bir artış yaşanabilir. Özellikle 100 KB civarındaki dosyalar, kodlama sonrasında sunucunun kabul edemeyeceği bir boyuta ulaşabilir.
  • Çözüm: Dosyaları daha fazla sıkıştırarak veya eklerin boyutunu azaltarak bu sorunun önüne geçebilirsiniz.

5. Güvenlik ve Antivirüs Filtreleri

  • Bazı sunucular veya e-posta sağlayıcıları, güvenlik veya antivirüs ayarlarına bağlı olarak belirli dosya türlerini veya büyük boyutlu dosyaları engelleyebilir.
  • Çözüm: Sunucu veya antivirüs yapılandırmalarını kontrol edin ve güvenli olduğuna emin olduğunuz dosya türlerinin (PDF, RAR, Excel gibi) gönderilmesine izin verildiğinden emin olun.

Eğer yukarıdaki çözüm yolları sorununuzu çözmezse, sorunu daha detaylı incelemek adına şu bilgileri paylaşabilirsiniz:

  • Kullanılan FileMaker sürümü
  • SMTP sunucusu ayarları
  • Hangi e-posta sağlayıcısı ile çalıştığınız

Bu bilgiler, sorunun kaynağını daha doğru bir şekilde belirlememize yardımcı olabilir.

30, Eylül, 30 kurucay2000 (10,110 puan) tarafından cevaplandı
Teşekkür ederim
+1 oy
Çok daha büyük epostaları gönderdiğimiz vuku buldu. Herhangi bir hata kodu almıyorsunuz değil mi? Eposta sunucusu veya firewall tarafında böyle bir kısıt olabilir mi?

 

Bu arada eğer özellikle mevcut eposta sunucu kullanma kısıtı yoksa çoğu zaman eposta gönderim hizmeti veren firmaların web servislerini kullanmayı tercih ediyorum.
6, Ekim, 6 F. Osman Cabi (199,650 puan) tarafından cevaplandı
Teşekkür ederim. Filemakerda debuggerla giderken bir hata kodu yok ama mail gönderilemediğine dair bir uyarı yazısı alıyorum.
+1 oy
Selam bende yakın zamanda böyle bir sorunla karşılaştım bende Wndows'un tüm updatelerini yapınca düzeldi
7, Ekim, 7 neroni (5,950 puan) tarafından cevaplandı
Teşekkür ederim fakat server bilgisayardan da gönderim yapmıyor, kendi bilgisayarımdan da göndermiyor.
selam ikisini de güncelleyin adobe acrobat readerin son sürümünü kurun öyle deneyim ben bu şekilde çözdüm sorunu daha önce gönderirken birden göndermez oldu sonra güncellemeyle düzeldi.
...