FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Bir Portal Kayıtlarını Başka Bir Portala Kayıt Etme Hakkında

+1 oy
559 kez görüntülendi

Herkese selam ederim,

Fatura layoutundaki portalda bulunan kayıtları Kasa layoutundaki portala kaydetmek istiyorum. Yine Loop yine yine başarısızlık... Yardımlarınızı bekler, yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder hayırlı günler dilerim.

Örnek Dosya

Saygılarımla.

 

16, Eylül, 2017 Scripts kategorisinde ercanD (71,050 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+1 oy
 
En İyi Cevap

Merhabalar... Scriptin içerisine birkaç açıklama yazdım.. İncelersiniz... İnşallah işinizi görür...

Buyrun...

18, Eylül, 2017 Fatih Baştürk (22,500 puan) tarafından cevaplandı
19, Eylül, 2017 ercanD tarafından seçilmiş
Herkese selam ederim;
İlk önce ilginiz için teşekkür ederim. Mesajı okurken  burnumda buram buram Eskişehir simidi koktu. :)

Henüz projemde uygulama fırsatım olmadı ama örnek dosyada yaptığınız betik çalışıyor. Projemde de bir sorun çıkmayacağını umuyorum. Allah aklınıza ve yüreğinize sağlık versin.

Hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla.
Estağfirullah... Eskişehire yolunuz düşerse simit ısmarlarız... :) Gelemeyecek olursanız adresinize de kargolarız sıkıntı yok.. İşinize yaradıysa ne mutlu...

Size de hayırlı günler...
İnşaAllah Fatih Bey inşaAllah. Düşünmeniz bile yeter Allah razı olsun.

Hocam, dosyayı biraz inceledikten sonra aklıma iki soru takıldı.

1.-  Kayıt kontrol;
       Butonu her tıkladığımızda yeni bir kayıt oluşturuyor. Aynı kayıttan onlarca oluşturulabilir. Neyse bu işlemi çözdüm zannederim. Zannederim diyorum, sonuç doğru ama, sonuca ulaşmak işlemin doğru yapıldığını göstermez mantığı ile.

2.- Kayıt Güncelleme;
      Fatura portalında diyelim iki kayıt vardı ve mahsup yaptık. Daha sonra Portala bir yada daha fazla kayıt eklediğimizde ne olur? Bu işlemi de çözdüm zannederim.

Ancak, Fatura yada Kasa layoutundan, rakamlar yada açıklamalar değişir yada bir satır silmek icab eder ise?... Hadi diyelim çift taraflı güncelleme olmasın. Kaynak kayıt Fatura, sadece Faturadan düzenleme yapılır dedik ve Kasadan güncelleme yapmaya izin vermedik ( yapabilirim ). Faturadan bu değişiklikleri ( rakam, açıklama değiştirme yada satır silme ) yaptığımızda kasada ki bilgileri nasıl güncelleyebiliriz?

Güncel Dosya
filemakerturk.com/?qa=blob&qa_blobid=17566506923947409952


Not: Betik içinde yaptığım değişiklileri BÜYÜK HARFLER ile yazdım.

Tekrar çok teşekkür eder hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla,
Merhabalar...

ÇiBörek güzel olmuş...:)

Oluşturduğunuz script doğru çalışıyor gibi... Sıkıntı yok..

Yapabilirim dediğiniz şeylerin dışında kalan kısım için şunu söyleyebilirim.. İlişki yolunu tercih etmediğiniz ve değişkenlerle taşıma yoluna gittiğiniz için faturada yaptığınız değişikliklerin kasada da olmasını istiyorsanız yine onun için de bir script yazmanız icab edecektir. Seçmiş olduğunuz yol ilişki mantığı üzerine kurulmuş olsa idi faturada yaptığınız değişiklikler kasaya da yansıyacaktı... Sanırım Şemsi Saracoğlu vermiş olduğu örnekte bunu söylemeye çalışmıştı. Siz script marifetiyle yaptığınız için, ki bende aynı yolu tercih ediyorum zaman zaman, nasıl ki kaydı oluştururken değişken yardımıyla yaptıysanız, silme işlemini de benzer bir yolla oluşturacağınız script ile çözebilirsiniz...

Silme işleminde oluşturacağınız scriptte sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum. Yine de yardımcı olabileceğimiz bir durum olur ise buralarda olacağız..

Kolaylıklar diliyorum...
Herkese selam ederim;

Hocam ilgi ve yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Bu işe başlayalı nerede ise bir sene olacak sizlerin desteği olmasa, sizlerin desteği güven vermese idi bu işi bu deneli sevemez yada başlamam ile bitirmem bir olurdu herhalde. Desteklerini esirgemeyen siz değerli hocalarımıza vesile ile tekrar tekrar teşekkür eder, herkese hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla.
+2 oy

Dosyanın mantığını anlamak için soruyorum...Kasada neden bir portala ihtiyaç duydunuz? Faturadaki portalı toplatıp tek bir kayıt olarak kasaya aktarsanız,detaylandırma maksatlı mıdır?

Bir de, işinize yararsa bir arkadaş için hazırladığım basit bir kasa çalışması vardı...Kasa Dosyası

 

Düzenleme :              Unutmuşum :)  Kullanıcı: Admin          Şifre: 1234

 

16, Eylül, 2017 Şemsi Saracoğlu (133,920 puan) tarafından cevaplandı
9, Ekim, 2017 Şemsi Saracoğlu tarafından düzenlendi
İlk önce ilginiz için teşekkür ederim.

Evet bir sebebi de detay raporlama için. Tablonun adına ben kasa dedim mantıklı olması açısından. Diğer sebebi ise bir pazarlamacının ve ofisin gün içinde yaptığı masrafların tek ekranda görünmesi ve düzenlenmesi gerekiyor.

Sorunumu betikte görmüşsünüzdür. Bir yerlerde hata yapıyorum ama. Sonsuz döngüye giriyor. Portallarda bir alt satıra geçiremiyorum. Bir püf noktası var ama...
( Bilene bir nokta koymak kadar kolay ama bilmeyene ( benim gibi ) şiir yazmak kadar zor.)

Saygılarımla,
...