FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Açılış Scripti kontrol

+2 oy
525 kez görüntülendi
fmp:/10.9.100.87/PROJE.FMP12?SCRIPT=DENEME&PARAM=MERHABA

şeklinde yazım yaparak yani ilk açılışta filemaker ın açılış scriptini gerçekleştirmeden dışardan gelen parametreyi görmek yada scripte yönlendirmek mümkünmüdür
14, Aralık, 2017 Filemaker Advanced kategorisinde DOKTRIN (39,970 puan) tarafından soruldu

1 cevap

0 oy
Merhaba,

İşletim sistemi üzerinde aşağıdaki gibi bir *.bat dosyası oluşturarak çalıştırabilirsiniz.

start fmp://admin:admin@192.168.1.1/OrnekDosya?script=AcilisScript
14, Aralık, 2017 aceyhan (5,490 puan) tarafından cevaplandı
Bunu zaten yapıyoruz hocam, açılış scriptini pas geçerek idrek istediğimiz scripti çalıştırmak istiyoruz.
Hocam sorunuzu yanlış anlamadıysam.. İki ihtimal üzerinden yazıyorum.
1. Açılış scriptini siz zaten komut satırından istediğiniz script adını yazarak çalıştırabilirsiniz.
2. Açılış scriptine parametreler yazıp gelen parametreye göre script içinden diğer diğer scripti çalıştırabilirsiniz.
Açılış scripti  tanımlanmış programda çalışıyor , ben açılış scriptine uğramaksızın benim istediğim scripti çalıştırsın istiyorum halbuki komut satırından yazdığımız script önce açılışı çalıştırdıktan sonra çalışıyor
Hocam mesala benim içerisinde 10 tane script olan bir dosyam var. Ben komut satırından istediğim scripti çalıştırabiliyorum. Yukardaki "start fmp://..."  ile. Siz fm 'de çalıştığınız dosyada layout yüklenirken çalışması için bir script vs mi ayarladınız? Açılışı çalıştırmadan kastınız bumu?
Şöyle anlatıyım uygulamada belirlenmiş b ir script var açılışta çalışan otomatik bunu kaldırmamız mümkün değil, bu açılışta sürekli çalışacak.Fakat ben fmp:/10.9.100.87/proje.fmp12?script=A ile  o başlangıç scriptine hiç uğramadan bunu çalıştırsın istiyorum amacım başlangıç scriptinin çalışmaması sadece benim belirttiğimin çalışması
Selam ederim Dokrin hocam;

Hocam, varsayalım açılış betiğiniz yok. Siz  fmp:/10.9.100.87/proje.fmp12?script=A yı çalıştırabiliyor musunuz.

Saygılarımla.
Çalıştırabiliyorsun bunda sorun yok, ancak dediğim gibi tanımlanmış açılış scripti var onu silmemen gerekiyor onunasıl pas geçerim sorun bu
Herkese selam ederim;

Affınıza sığınarak;

Mantıksal ve varsayımsal olarak mümkün olamayacağı kanısındayım . Eğer öyle olsa idi FileMaker da güvenlik denen bir şey olmazdı diye düşünmüyorum.

Aklıma gelen bir düşünceyi paylaşmak istiyorum , ne kadar mantıklı olur bilemiyorum ama;

Açılış betiğini kaldırın.

Bir tane giriş ekranı gibi kullanıcı adı ve parola soran ve bir de giriş düğmesi olan bir layout hazırlayın. Giriş düğmesini açılış betiğini bağlayın. Hazırlamış olduğunuz layout u otomatik açtırın karşınıza çıkan ilk ekran olsun.
.
Eğer açılışta kullanıcı adı parola soran ekran geliyor ise yetkileri kısıtlanmış bir kullanıcı oluşturup otomatik oturum açtırın.  Karşısına giriş ekranı gelecek. Kullanıcı adı ve parolasını girecek ve giriş düğmesini tıklayacak. İşte sizin açılış betiği dediğiniz betik burada devreye girecek .

Açılış betiği ilk açılışta çalışmadığı için bir ihtimal sizin demiş olduğunuz  "  fmp:/10.9.100.87/proje.fmp12?script=A " çalıştırabilirsiniz.

Hayırlı günler dilerim.

Saygılarımla.
Başka bir  filemaker dosyasını açarsanız onun üzerinden bu dosya içindeki bir scripti tetiklerseniz oluyor o zaman açılış scriptini pas geçiyor.Birde sizin bahsettiğinizde hocam kullanıcı bu sistemde ldap üzerinden giriş sağlıyor yani direk içeir giriyor kullanıcı adı ve şifre yazmıyor.Burdaki amaç şuydu uygulamayı kullanan bir grup insan var, aynı dosya içine ikinci bir uygulama yapıyoruz ilk gruba hiç dokunmadan farklı  bir scriptle onların girişini sağlamaktı ama farklı dosya üzerinden tetikleme yaparak çözücez heralde.
...