FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Basit usülde fatura takip

+1 oy
553 kez görüntülendi
Merhaba,

Basit usülde fatura takip databesi hazırladım.
Fatura takip yaparken hem evrağın no, tarih, fatura no, ünvan, evrak türü, tutar, açıklama bölümlerine giriş yapacağım. İstediğim evrağın aslını da programdan taratıp, database de saklamasını sağlamak.

Yarın evrak bilgilerine bakarken fotokopisini de bu şekilde database de saklamış oluruz.

Bunu hem gelen, hem giden evraklar diye 2 bölümde yapacağım. Database i oluşturdum lakin evrak taratma bölümünü nasıl, nereye ekleyeceğim. Eklediğim evrağı database e nasıl kaydedip, sonra nasıl görüntüleceğim kısmını çözemedim. Yardımlarınızı rica ederim.
5, Şubat, 2018 Uygulamalar kategorisinde aoral (6,390 puan) tarafından soruldu

1 cevap

+1 oy
 
En İyi Cevap

Veritabanınızda Container bir alan oluşturup tarama ya da fotoğraf yoluyla aldığınız resmi bu alana sürükleyin.(sağ tıkla da olur.) Büyük halini görme ile ilgili basit bir örnek dosya. 

Dosya 2 

 

 

5, Şubat, 2018 Şemsi Saracoğlu (133,940 puan) tarafından cevaplandı
15, Şubat, 2018 Şemsi Saracoğlu tarafından düzenlendi
Merhaba teşekkür ederim. Ekleme işlemini dışarıda container yaparak çözdüm. Resimleri dışarıda klasörde saklattım. Taranan resimleri büyük halleri için tam ekran diye bir layout oluştum ve orada görüntülenmesini yapacağım. Lakin örnek dosyada bu değiştirme veya görüntülenme bölümü maalesef kilitli. Nasıl yapabilirim?
Merhaba,aslında kilitli değil,büyük görünümü açması için butona dönüştürmüştüm ama evet haklısınız.Şimdi yanına resim eklemek için bir buton oluşturdum.Dosyayı üstteki cevabıma ekledim.

Bu arada Filemaker sürümünüz 16 ise büyük resmi Card Window ile açmak çok daha şık olur,bilginize...
...