FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Araç Kayıt Programı Hakkında

+4 oy
973 kez görüntülendi

Herkese Merhaba!

Script code yazmayı fazla bilmediğim için mehmet hocam, şemsi hocam, nuri hocam ve göksel hocamın hazırlamış olduğu eğitim videoları izleyerek ve sunmuş olduğunuz demo örneklerden yararlanarak deneme ve yanılma yoluyla birşeyler hazırlamaya çalışıyorum. Herkese teşekkür ederim.


https://yadi.sk/d/9awFeFoJ3SifKi 


Sunmuş olduğum örneği inceler ve hatalar var ise düzeltirseniz memnun olurum. Örnek ile ilgili birkaç tane sorularım var.

1= Araç kayıt bölmünde sigorta bitiş tarihi, muayene bitiş tarihi ve emisyon bitiş tarihi nin bitiş tarihine 5 gün kala Tüm Araç Listesinde bana renk değiştirerek ikaz verecek.

2= a- Tüm Araç listesinde olduğu gibi Araç kayıttan İLEMMD LİSTESİ oluşturabilmeliyim.

    b- Tüm Araç listesinde olduğu gibi Araç kayıttan MERİLEMMD LİSTESİ oluşturabilmeliyim.

    c- Tüm Araç listesinde olduğu gibi Araç kayıttan İÇEMMD LİSTESİ oluşturabilmeliyim.

    d- Tüm Araç listesinde olduğu gibi Araç kayıttan İÇEMAM LİSTESİ oluşturabilmeliyim.

3= a- Araç kayıtta hek radio butonu işaretlediğimde, araç kayıtta bilgiler kaybolmamak kaydıyla HEK KAYIT bölümünede kaydetmesini istiyorum.

    b- Tüm Araç Hek Listesi oluşturmak istiyorum.

Şimdiden teşekkür eder yardım ve desteklerinizi bekliyorum.

 

24, Şubat, 2018 Uygulamalar kategorisinde kurucay2000 (9,280 puan) tarafından soruldu

8 Cevaplar

+2 oy
 
En İyi Cevap

Dosyanızı biraz inceledim bazı noktalar dikkatimi çekti mesela kaza yapan araçlarla ilgili kayıt tutmak istediğiniz sonucuna vardım. Fakat mevcut sisteminizde birden fazla kazası olan araçların kaydını yazacak bir sistem öngörmemiş siniz. Ben sizin için "ISLEMLER" diye bir table oluşturdum .Böylece KAZA ve arzu edilirse BAKIM ONARIM kayıtlarının tutulması mümkün olmaktadır. ARAÇ KAYIT layout undan 55 SMS 0597 plakalı araç için kaza ve bakım onarım kayıtları girdim, inceleyip benzer şekilde girişler yapabilirsiniz. Ayrıca bahsi geçen raporları liste görünümünde bazı script ler de yaptım. Umarım yardımcı olmuşumdur. Herkese selamlar...

https://drive.google.com/file/d/1ynsVt4hQmqVy_wr-YIDIrx2dnUR6XGc8/view?usp=sharing

24, Şubat, 2018 Cevat Okyar (19,340 puan) tarafından cevaplandı
25, Şubat, 2018 Şemsi Saracoğlu tarafından seçilmiş
Cevat Hocam,istenenin ötesinde istenmesi gerekeni de hesaba katarak yardımcı oluyorsunuz,tebrik ederim..
Teşekkür ederim Şemsi Hocam. Bu sitede vermekte olduğunuz emek ve özveriler, her türlü takdirin üstünde, bu nedenle de ayrıca teşekkür eder sevgi ve saygılarımı arz ederim.
+1 oy

İlk sorunuzda emisyon bitiş tarihi için bir örnek oluşturdum..İkinci sorunuzda tüm layoutlar için araçların bulundukları yere göre filtreleme yapan scriptler göreceksiniz (İlgili layouta girişte tetikleniyor.)..Üçüncü sorunuzu tam olarak anladığımı sanmıyorum çünkü hem "Araç Kayıt" hem de "Hek Kayıt" ın kaynak tablosu aynı,dolayısıyla birinde işaretlenen buton diğerinde de zaten işaretlenmiş oluyor.Hek Listesi için de diğerleri gibi bir filtreleme var.. 

(Bu arada Tüm Araçlar layoutunuzda body nin üstünde SubSummary bir part oluşturarak Araçların bulunduğu yere göre sort ederseniz İLEMMD, MERİLEMMD,İÇEMMD,İÇEMAM listelerine ihtiyaç duymadan bunları biribirinden ayırarak görebilirsiniz)

 

Dosyanız

24, Şubat, 2018 Şemsi Saracoğlu (133,920 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
İşimi hayli gördü. Şemsi hocam emeğiniz için çok teşekkür ederim.
24, Şubat, 2018 kurucay2000 (9,280 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
Kardeşim;

Üçüncü sorunuzdan anladığım kadarıyla HEK KAYIT ATAMA adında bir tablo tanımlatıp HEK yaptıgın araçları oraya atama yapıp kayıt altına alabilirsin orada HEK kayıtlarını tutabilirsiniz.Buradan Liste görünümü yapıp liste halinde görüntüleyebilirsiniz diye düşünüyorum.
24, Şubat, 2018 Nuri Özbilenler (19,080 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Cevat Abi;

Emeğinize sağlık çok güzel olmuş  bu dosya güzel bir referans olur ihtiyacı olanlara.

Selam ediyorum.
24, Şubat, 2018 Nuri Özbilenler (19,080 puan) tarafından cevaplandı
Sağ olasın Nuri cim. Ben de selam ederim.
+1 oy
Cevat beye ve diğer emeği geçen herkese teşekkür ederim. Birde tasarım içerisinde bazı arkadaşların işine yarar amacı ile güncel tutarak elimden geldiği kadarı ile marka ve model ile cinsi ve kasa tipini sabit tutmaya çalıştım.
25, Şubat, 2018 kurucay2000 (9,280 puan) tarafından cevaplandı
0 oy

Herkese Merhaba!
Şimdiden emeği geçen herkese teşekkür ederim. Tasarımda birçok bölümü tamamladım. Aşağıda verdiğim linkteki excel örneğindeki gibi bir icmal tablosu oluşturmak istiyorum.

https://yadi.sk/d/dHP30KaF3T4LLF

Amacım List View de böyle bir tablo oluşturmak...
Bunun için; Araç kayıt veri tabanında girilen verilere göre: aracın kullanıldığı birim  (Birimde değişiklik yaptığımda eklemeli veya silmeli) gelmeli, üsttarafta ise Aracın Cinsi (Aracın Cinsinde değişiklik yaptığımda eklemeli veya silmeli) gelmeli, buradaki rakamlar hangi birimde kaç adet araç cinsi olduğunu göstermektedir.
Ayrıca, örnek tasarımda olduğu gibi aracın bulunduğu yer olarak ara toplamlar almalı ve Hek burada değerlerden eksilerek GENEL TOPLAMLAR değerini vermelidir.
Bu konuda tasarım örneği hazırlayarak yardım ve desteğiniz bekliyorum.

6, Mart, 2018 kurucay2000 (9,280 puan) tarafından cevaplandı
0 oy

Herkese Merhaba!
Aşağıda verdiğim linkteki excel tasarım örneğindeki gibi (List View de böyle bir tablo oluşturmak) bir icmal tablosu hala oluşturamadım.

https://yadi.sk/d/dHP30KaF3T4LLF

Desteğinizi bekliyorum...

18, Mart, 2018 kurucay2000 (9,280 puan) tarafından cevaplandı
https://yadi.sk/d/XAKt9TTJ3TWXWt

Linkteki dosyada ICMAL TABLOSU isimli bir layout var,inceleyip bir sonuç yazarsınız..(Son hali olduğunu varsayarak Cevat Hoca'nın paylaştığı dosya üzerinde çalışıldı..)
...