FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Filemaker ve Logo goplus ile entegre calisma yapan var mi ?

0 oy
675 kez görüntülendi
Yakinda boyle bir calismaya girisecegim insallah.Amacim goplus a girilen kayitlari otomatik olarak filemaker e aktarmak.ise baslmadan once daha once bu sekilde calisan varsa onden bilgi verirse sevinirim.
13, Nisan, 2015 Database kategorisinde Mehmetblg (42,320 puan) tarafından soruldu

4 Cevaplar

+1 oy
Db ne mysql mi mssql mi
13, Nisan, 2015 Goksel_Gokce (96,900 puan) tarafından cevaplandı
Sql 2008 de db
Şifresine verirlerse bağlanabilirsin. Oldukça basit bir şey. Hatta kod yazmana bile gerek yok :) fakat db de şifreleme kullanılmış olabilir.
Denetim masası - yönetimsel araçlar - odbc data source sql serveri seç ip adresini ve şifreyi gir. Filemakerdende tablo yaratığın yere gel ilişki bölümündn yeni tablo de odbc seç orada bağlantın çıkıcak. Teldeyim aklımda kaldığı kadarını yazıyorum.
tamam teşekkür ederim.
Şifreden kasıt sql se bendeki serverde kurulu zaten şifreleri de bende.
bunun dışında logo ile alakalı birşeyse onu da çözeriz.bakım/çözüm anlaşmamız var.

ayrıca kurban döneminde şöyle bir çalışma yapmıştık.Malum bağışlarda nakit kredi kartı online ve havale eft olarak geliyor.Her birinin veri giriş tabloları ve biçimleri farklı goplus ta.Logodan yazılımcıyı çağırdık ve istediğimiz bir tabloda girilen verileri birleştirdik ve ben excel den bağlanıp o tablodan anlık verileri alabiliyordum.Buna benzer bir şey mi acaba ?
Odbc sürücüsünü ayarla. Fmp da tabloyu alırken tanıttığın odbc seç. Tablo adları listelenecek. İstediğin tabloyu seç. O tabloya ait bir layout oluşturulacak.
az çok çaktım gibi :) çok sağol fakat bir şey düşündürüyor beni oda şu

Yukarıda bahsettiğim gibi 4 adet birbirinden farklı tablo var.Bu tabloda almama gerek olmayan kayıtlar olacak.Mesela kira geliri vs gibi.Bazı tanımlamalar yapmam gerekebilir goplus tarafında ve fm de.Neyse ben bir çalışmaya başlayayım çıkacak piyasaya :) burada ilerledikçe paylaşırım.
Değerli üstadlar sağolsunlar ne diyim :P
Hayal ettiğin kadar zor değil :) yapamadığın yerde ben bağlanabilirim.
teşekkür ederim üstad :) çıkamazsam işin içinden ulaşırım sana :)
Logo goplusta 4 adet tablodaki verilere ihtiyacım vardı aldım şu an :)
teşekkür ederim.

Yalnız bir bilgi vereyim.ufak ama güzel bir bilgi
odbc ayarlarını yaparken Denetim masasındaki yönetimsel araçlar ekranı standar olarak 32 bit sistemler için geliyor.odbc ayarlarını yapıyorum fakat;filemakerde görünmüyordu :) biraz araştırdım.aynı ekranı 64 bit sistemler için açmamız gerekiyor bunun yolu da
C:\Windows\SysWOW64/odbcad32.exe  
dosyasını yönetici olarak çalıştırmak.
+1 oy
Mehmet yapmak istediğin şey çok zor değil. Bu konuda site yskaya üyemiz var. İşi filemaker ile SQL ve Oracle arasında bağlantı kurup veri analizi yapmak. Yaşar Kaya Bey Çok detay bilgiler verir.
14, Nisan, 2015 Mehmet KAYA (165,360 puan) tarafından cevaplandı
tamamdır gerekirse ulaşırız :)
+1 oy
Mevcut yapımızda Netsis yazılımında MSSQL ile Filemaker bağlantısı yaptım ve aktif olarak kullanıyoruz. Tek sıkıntı bu gibi yazılımlarda dönemsellik kavramı olduğu için yıllık database ler oluşturuluyor her yıl yeni oluşturulan databaselere tekrar bağlantı yaptırıyoruz aslında işlem Göksel üstadın da bahsettiği gibi basit. ODBC bağlantısı oluşturup Filemaker da oluşturduğunuz bu odbc bağlantısını göstermek sonrasında MSSQL deki istediğin tabloyu Relationships bölümünde ekleyecez sanki kendi içerisinde oluşturulmuş bir tablo gibi görüyor tüm kayıtları ve alanları. Kritik bir nokta daha MSSQL de inckeyno alanı vardı bizim database de Logo da da sanırsam vardır yani bizim ID alanımız gibi düşünün artan bir numara. Tablolarımızı ekledikten sonra bu alanı Filemaker tables bölümünden kaldırmalıyız. İşlem bitmiştir. :)
14, Nisan, 2015 mkanlioglu (62,630 puan) tarafından cevaplandı
Teşekkür Ederim.Muhtemelen Yarın çalışmaya başlarım diye düşünüyorum.
Dönemsellik kavramında databaselere tekrar bağlantı...
0 oy

Merhaba

Sonucu aşağıdaki linki tıklayarak görebilirsiniz.

Kolay gelsin.

http://www.filemakerturk.com/1373/sql2008-ayarları-yapılır-filemakerle-bağlantısı-sağlanır?show=1374#a1374

17, Nisan, 2015 Mehmetblg (42,320 puan) tarafından cevaplandı
...