FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Field e karakter eklemek

+1 oy
419 kez görüntülendi
Merhaba,

Bir field alanina veri girisi sonrasi basina veya sonuna karakter eklemek istiyorum. Ornek field e 100 rakami girecegim lakin giris sonrasi tab ile diger field a gecince goruntulenmesi > "girilendeger" mt yazdirmak mumkun mudur?

Tesekkurler
24, Mart, 2018 Scripts kategorisinde aoral (6,390 puan) tarafından soruldu

1 cevap

0 oy

Inspector > Data sekmesinde en altta format kutucuğunu Decimal yapın, yandaki kutucuğa mt yazın hemen yanında açılır liste çıkacak orda uygun olanı seçin.

 

Dosya

 

25, Mart, 2018 Şemsi Saracoğlu (133,940 puan) tarafından cevaplandı
26, Mart, 2018 Şemsi Saracoğlu tarafından düzenlendi
Semsi bey,

Field a mesela 100 girecegiz. Diger field a gecince Basina > sonuna gr/m2 veya istedigimiz baska birsey yazdirmak icin script gerekecektir.
Tesekkurler,
Hocam,sorunuzda mt yazdırmak mümkün mü diye sormuşsunuz.Baştan belirtseniz,bu zaten sık yapılan bir işlemdir,malum mesela fatura içinde birçok birim etiketi kullanılır.Değişken olacaksa bu uzantının ne olacağını doğal olarak sizin seçmeniz gerek.

Bir alana bir rakam girdikten sonra başka bir alanda mesela radio butondan value list ile oluşturduğunuz birimlerden birini seçeceksiniz,üçüncü bir calculation alanda aşağıdakine benzer bir hesaplama ile iki değeri birleştireceksiniz;

Case(
Birim = "adet" ; Numara & " Adet";
Birim = "mt" ; Numara & " mt"
)

Cevaba bir dosya ve resim ekledim...
Şemsi Bey teşekkürler.

Dosyayı inceledim. Benim istediğim aslında ilk cevabınız ile ilişkili. Örnek verirsem eğer decimal değer üzerinden gidilebilir. Değerimiz mesela field alanı 100 lakin bizim değerimiz burada minimum bir değerdir ve değer muhakkak > şeklinde başlayıp sonuna L/m²/S ekleyecek. Yani field alanına sadece 100 girildiğinde tab ile öbür field alanına geçince otomatik > 100 L/m²/S yazacak.

Decimal bölümünde başa ve sonuna ekletebiliyoruz. Lakin field alanına 4-5 karakter sonrası eklenemiyor.
Bu şekilde belki 10 değer var ve hepsi birbirinden değişken. Aslında field başına > karakteri decimal ile koyup sonuna artık yazı ile koyabilirim. Böyle devam edebilirim.

Teşekkürler,
...