FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

pdf oluşturamıyorum

+2 oy
310 kez görüntülendi
merhaba,

program içerisinde çalışırken save records as pdf komutu ile pdf oluşturabiliyorum. fakat, exe'ye çevirdiğimde çalışmıyor. neden kaynaklanabilir?
8, Nisan, 2018 Raporlama kategorisinde etnam (7,620 puan) tarafından soruldu

1 cevap

0 oy

Herkese selam ederim;

 

FileMaker Runtime da  Save Records as PDF fonksiyonunu çalıştıramıyorsunuz bildiğim kadarı ile. Ben çözümü PDF yazı kurarak çözmüştüm.

Foxit Reader PDF Printer ı https://www.foxitsoftware.com/downloads/ adresinden indirebilirsiniz.

Kurulum bittikten sonra Print fonksiyonunu kullanıyorsunuz ve yazıcı adını ( printer name ) Foxit Reader PDF Printer seçiyorsunuz.

 

Herkese hayırlı günler dilerim.

 

Saygılarımla.

8, Nisan, 2018 ercanD (71,080 puan) tarafından cevaplandı
teşekkürler. muhtemel anlatamadım galiba. dün bir kaç saat öncesine kadar sıkıntı yoktu. son zamanlarda. exe'ye çevirdiğimde pdf rapor alamıyorum. buton hiç bir işlem yapmıyor. ama exeye çevirmeden önce çalışıyor. bu sorunu çözemedim. farklı pdf yazılımından olduğunu düşünmüyorum. çünkü buton çalışmıyor.
Selam ederim;

Eğer Save Records As PDF fonksiyonunu FileMaker uygulamasında çalıştırabiliyorum fakat exe dosyaya ( Runtime ) yaptıktan sonra çalışmıyor diyorsanız. herhangi bir iletişim sorunumuz yok.
Aşağıdaki bağlantı adresini incelediğinizde  " Save Records As PDF " fonksiyonunu Compatibility başlığı altında göreceğiniz üzere ( Runtime solution - No ) uygulamayı exe ( Runtime ) yaptığınızda çalışmayacaktır.

Save Records As PDF
http://www.filemaker.com/help/16/fmp/en/#page/FMP_Help%2Fsave-records-as-pdf.html

Hayırlı günler dilerim.
Saygılarımla.
...