FilemakerTurk, AYS Bilişim ve Beyaz Net tarafından desteklenmektedir.
Filemaker Danışmanınız
AYS Bilişim
Mehmet KAYA
 0532 231 07 27
 0216 318 55 80
 mkaya@aysbilisim.net
						

Portal kendi kendini yenilemiyor

+1 oy
364 kez görüntülendi
Merhaba

Bir layout içerisinde birden fazla portal kullanıyorum. Bu portallar aynı tabloya bağlılar. Aralarındaki fark birini veri girişi için kullanıyorum. Diğerini verileri filtreli biçimde listelemek için kullanıyorum.

Veri girişi için kullandığım portalda veriyi girdikten sonra diğer portalda sonuç görünmüyor. Ancak Layoutda boş bir yere tıkladığımda portallar refresh oluyor.

Refresh object, refresh window, refresh portal. Bu scriptlerin hepsini kullandım sonuç yok.

Layout içerisindeki script triggerlerini kullandım. OnRecordCommit, OnRecordLoad, OnRecordRevert bunların hiçbirisinde sonuç alamadım.

Bir çözümü olan var mıdır? Şimdiden Teşekkürler.
1, Şubat, 2019 Scripts kategorisinde HulusiNeci (5,520 puan) tarafından soruldu

2 Cevaplar

+1 oy
Eğer portal üzerinde yeni kayıt girişi yapılmışsa, kaydı "Commit" etmeden, yani kaydetmeden Filtre çalışmaz.

 

Kayıt girdikten sonra "commit record" scripti ile otomatik kaydettirebilirsiniz. Zaten ekranda boş yere tıklamak da, siz engellemediğiniz sürece, commit işlemi yapar.
1, Şubat, 2019 F. Osman Cabi (198,180 puan) tarafından cevaplandı
Portala değişikliği bir buton ve butonun arkasındaki script üzerinden yaptırıyordum. Şimdi scriptin sonuna commit record satırı ekledim. Değişen birşey olmadı.

Biraz daha detaya gireyim. İki portal var. Birinde güncel kayıtlar var diğerinde eski kayıtlar var. Birşeyin güncel olmadığını da bir field içerisindeki 0ve1 değeri veriyor. Ben buton ile tüm birleri sıfır yap diyorum. Eski kayıtlar listesi kendini yeniliyor. Fakat yeni kayıtlar listesinde yeni kayıtlar eskiye dönüyor ama listeden kalkmıyor. Ama boşluğa tıklayınca düzeliyor. Herşey normale dönüyor.
Birşey daha eklemem lazım. İnspector/Data bölümünden portalda kayıt yoksa portal başlığını gizle diyorum. Bu da aynı şekilde portal boş olsa dahi layout içinde boş bir yere tıklamadan başlık gizlenmiyor.
Portal daki verilerin guncellenmesini istiyorsaniz portalinizi refresh etmeniz gerekmektedir.

"Commit Record" iliski durumunda onem tasir.

Eger bir alan icerisine girilen veriye gore filitre edilecekse once commit ve ardindanda Refresh portal etmeniz gerekmektedir.
Gizleme işlemini filtre edilmiş portal için mi yapıyorsunuz?
Hamit hocam, filtreyi alanla değil değişkenle yaptığınızda bile eğer yeni satır girilirse veya mevcut bir satır silinirse portal fitresi "commit" yapana kadar donduruluyor.

Konu geçenlerde karşıma çıkmıştı şu adreste: https://community.filemaker.com/thread/138714
Kesinlikle haklisiniz Osman bey.
Isini bitirince alanlari mesgul etmemek gerek :)
0 oy
Filemaker 16'da ya bir bug var ya da ben fark etmeden birşeyleri değiştirdim. Bazı şeyler ben daha commit record scriptini eklemeden düzeldi. Yani portal kendini refresh etti. Ben bir kere dosyayı kapatıp açtım ondan olabilir mi?

Commit record komutu işe yaramadı mı derseniz. Portalın üstüne yazdığım başlığı "hide object" ile gizleyemiyordum, daha doğrusu layoutta boş alana tıklamadan gizlenmiyordu. Commit record ekledikten sonra gizleyebildim.

Yorumları için Osman Hoca ve Hamit Hocaya teşekkürler.
1, Şubat, 2019 HulusiNeci (5,520 puan) tarafından cevaplandı
...